Čojstvo: Krivična prijava kojom nam se Marinković „zahvalio“ odbačena je

Organizacija „Čojstvo“ iz Berana koja je sagradila kuću porodici Marinković, a kako kažu, oni su im se „zahvalili“ krivičnom prijavom, koja je odbačena, u vezi sa time njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Čojstvo

Draga braćo sestre,

Naša organizacija, „Čojstvo“, osnovana je kao plod ujedinjenog entuzijazma nekoliko Beranaca, voljnih da na apsolutno neprofitnoj osnovi izgrade povjerenje građana i doprinesu da se ljudima vrati vjera u dobrotu u čovjeku.
Svojim dosadašnjim akcijama, koje, naravno, nismo sprovodili sami, već uz pomoć (materijalnu, logističku i dr.) naših prijatelja, koji su zapravo dobrotovori, opredijeljeni da čine dobro i doprinesu opštem dobru, trudili smo se da svoju misiju, misiju rasprotranjivanja humanih djela, nečinjenja ničega što bi moglo pomutiti sliku o čovjeku sazdanom po liku Božjem, vršimo savjesno, revnosno i predano.
Sa istim ciljem, sa istom posvećenošću i otvorenošću, sa istom voljom i samopregorom, djelali smo i pomagali svima do sada, pa i porodici Marinković, iz Berana, vjerujući da gradeći krov nad glavom djeci onoga koji tu pomoć traži i kome treba, mi, zapravo, djelamo na njivi Božjoj, revnujući na način koji je nama blizak, a sve s ciljem da se u našem društvu povrati vjera u čovjeka, u ono najbolje što čovjek sobom nosi.
Međutim, naša predanost i otvorenost pokazala se našom naivnošću, jer je gospodin Marinković (nakon što je sa porodicom uselio u novi dom, o čemu smo javnost obavještavali uredno) odlučio da svoje netačne i negativne tvrdnje i glasine o članovima našeg udruženja pretoči u krivične prijave koje je, nedavno, podnio nadležnom osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama. Učinio je to, duboko vjerujemo, smatrajući da je u pitanju najispravniji način da se nama, i svim donatorima u ovoj humanitarnoj akciji, zahvali što smo njemu i njegovoj porodici zapuštenu garažu preuredili i napravili prelijepu kuću , dali im krov nad glavom, omogućili im da se osjećaju ravnopravnim i sa istim mogućnostima, kao i ostali ljudi.
Ipak, krivična prijava, kojom nam se gospodin Marinković zahvalio za to što smo mu kuću izgradili, odbačena je (!), jer je i nadležni državni tužilac procijenio da je neosnovana i pomislio je isto ono što u ovom trenutku pomišlja i čitalac ovog našeg neskrivenog obraćanja.
Dakle, cilj ovog saopštenja je da javnost, koja prati naš rad, ali i sve dobrotvore koji su učestvovali i dalje učestvuju u našem humanitarnom radu, obavijestimo da smo čisti i pred ljudskim i pred božjim zakonima! Tako je bilo do sada, a trudićemo se, još više, da tako bude i ubuduće!
Naziv našeg udruženja sadrži i našu osnovnu misao. Ta velika misao velikog vojvode Marka Miljanova naša je krilatica i vodilja, i od svog principa ne odustajemo, bez obzira na pretežak period koji smo odbacivanjem krivične prijave ostavili iza sebe.
Porodici Marinković se zahvaljujemo na svim neprijatnostima koje su nam učinili pokušavajući da kompromituju našu organizaciju, ali i naše ljude i njihove porodice, i neka im Gospod podari svako dobro!
Čojstvo je, ipak, čuvati drugoga od sebe!

Čojstvo

Na fotografijama je prikazano zatečeno stanje i stanje posle naše akcije .

Povezane vijesti

Od ponoći skuplji benzin i eurodizel

Eurosuper 95 i 98 poskupiće po četiri centa, eurodizel za cent Ministarstvo energetike i rudarstva objavilo je nove cijene goriva, po kojima će eurosuper 95

Poginuo radnik Rudnika uglja u Pljevljima

Radnik Rudnika uglja Pljevlja poginuo je danas na radnom mjestu, saznajemo nezvanično iz Uprave policije. Do smrti je došlo prilikom demontaže elemenata na dizalici. Iz

Danas je Sveti Simeon Mirotočivi

Narodni običaji kažu da bi na ovaj dan trebalo moliti se svetitelju za neustrašivost, zdravlje i snagu djece Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas