Crna Gora da ne brine za snabdijevanje namirnicama

Prehrambena sigurnost jedan je od prioriteta u ovom trenutku i za Crnu Goru i za Srbiju, istaknuto je tokom sastanka ministara dvije zemlje Vladimira Jokovića i Branislava Nedimovića, uz poruku da Crna Gora ne treba da brine što se tiče snabdijevanja osnovnim životnim namirnicama i koncentrovanom stočnom hranom, te da će u svakom trenutku biti obezbijeđene potrebne količine za crnogorsko tržište.

U okviru dvodnevne posjete delegacije Vlade Crne Gore Republici Srbiji, potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković susreo se sa potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Branislavom Nedimovićem.

Glavne teme sastanka potpredsjednika Vlade Srbije i Crne Gore bili su izgledi za dalji razvoj bilateralne saradnje u oblasti poljoprivrede, posebno u dijelu obezbjeđivanja kontinuiteta snabdijevanja i cjenovne konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenih proizvoda“, saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kako se navodi, sagovornici su razgovarali o potencijalnom stipendiranju crnogorskih studenata u oblastima veterine i šumarstva, kao i o modelima uspostavljanja robnih rezervi, gdje će, kako je saošteno, iskustva Srbije biti od velike koristi.

Ministar Joković je istakao opredeljenje Vlade Crne Gore za uspostavljanjem najbolje moguće bilateralne saradnje sa Srbijom, ocijenivši afirmativno pristupanje regionalnoj inicijativi “Otvoreni Balkan” u svijetlu razvoja i unapređenja ukupnih odnosa u regionu„, dodaje se u saopštenju

Povezane vijesti