Dačić: Čanak je opasnost za Crnu Goru, dobio je pare da na Cetinju podstiče nasilje

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić optužio je danas lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka da je otišao na Cetinje u vrijeme ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija „s namjerom da podstiče sukobe i nasilje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi“

„Nije on tamo došao kao navijač, već da podstiče nasilje prema SPC. Šta on podržava, da treba da se zabrani mitropolitu i patrijarhu da dođu u manastir na Cetinju? On kao i Milo Đukanović, može da preživi samo na incidentima. Čanak je sramota za srpski narod, dobro da se nije prihvatio nekih rekvizita kad je bio na Cetinju“, rekao je Dačić za Prvu televiziju.

On je naveo i da nije tražio od srpskih vlasti da uhapse Čanka već da to urade vlasti u Podgorici zbog kako je rekao, „rušenja ustavnog poretka Crne Gore“.

„Čanak je opasnost za Crnu Goru, šta traži on tamo? Sjećate se koliko su Srba vratili sa granice a on je tamo otišao s namjerom da podstiče sukobe. Zato sam rekao da bi bilo dobro da su i njega stavili na spisak ljudi koji su nepoželjni u Crnoj Gori“, rekao je Dačić koji je i lider Socijalističke partije Srbije (SPS)

Izvor : Dan

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne