Dačić: Prioritet položaj Srba u Crnoj Gori, najbolju saradnju imamo sa SNP-om

SNP je od početka bio naš prijatelj i partner u Crnoj Gori, dijelimo iste ideje, imamo iste poglede na mnoga pitanja, naročito na odnose Srbije i Crne Gore

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je da im je priprotet položaj Srba, kao i da nije ravnodušan zbog političke krize u Crnoj Gori, bez obzira na to što su to stvari koje se tiču samo Crne Gore, njenih institucija i građana.

Ali Crna Gora je po mnogo čemu najbliža Srbiji i mi želimo da ona bude stabilna, kao što želimo da i Srbija bude stabilna i da razvijamo naše odnose u miru i u saradnji. Nadam se da će se naći politički prostor za razrešenje krize”, rekao je Dačić za A plus portal.

On je naveo da na položaju Srba u Crnoj Gori moraju da rade zajedno, kao i da su zainteresovani za položaj sunarodnika.

Želimo da se unaprijedi, i to će u velikoj mjeri da određuje naše ukupne odnose. Bez obzira na to ko je na vlasti”, dodao je on.

Istakao je i da najduže i najbolje odnose imaju sa Socijalističkom narodnom partijom, iako sarađuju i sa nekim drugim partijama.

SNP je od početka bio naš prijatelj i partner u Crnoj Gori, dijelimo iste ideje, imamo iste poglede na mnoga pitanja, naročito na odnose Srbije i Crne Gore. Ali, istovremeno mi podržavamo i druge partije koje predstavljaju Srbe u Crnoj Gori”, naglasio je Dačić.

Naveo je i da je uvijek uvažavao Đukanovićevu državnu funkciju i u skladu sa dobrim međudržavnim odnosima, takav odnos će imati i ubuduće.

Što se tiče njegove politike, sa njom ne mogu da budem blizak, prije svega zbog dugogodišnjeg nezadovoljavajućeg položaja Srba u Crnoj Gori. On je tokom duge karijere imao različite političke faze, u onoj kada smo bili ista ideološka opcija sam ga podržavao, ali ne i otkako je Srbija i Srbi u Crnoj Gori za njega postali opterećenje i politički rivali”, kazao je Dačić.

On je naveo da je u Crnoj Gori poslednji put boravio zvanično 2018. godine, kao prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova.

Povezane vijesti

Od ponoći skuplji benzin i eurodizel

Eurosuper 95 i 98 poskupiće po četiri centa, eurodizel za cent Ministarstvo energetike i rudarstva objavilo je nove cijene goriva, po kojima će eurosuper 95

Poginuo radnik Rudnika uglja u Pljevljima

Radnik Rudnika uglja Pljevlja poginuo je danas na radnom mjestu, saznajemo nezvanično iz Uprave policije. Do smrti je došlo prilikom demontaže elemenata na dizalici. Iz

Danas je Sveti Simeon Mirotočivi

Narodni običaji kažu da bi na ovaj dan trebalo moliti se svetitelju za neustrašivost, zdravlje i snagu djece Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas