Dačić: Sramno i nečuveno da Crna Gora glasa za rezoluciju o Srebrenici

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dragoslav Šćekić izjavio je da Crna Gora ne bi trebalo da u Ujedinjenim nacijama podrži rezoluciju o genocidu u Srebrenici, da je njegov stav po tom pitanju jasan – Ukoliko platforma o glasanju u Ujedinjenim nacijama bude na dnevnom redu Vlade, on će glasati protiv!

Dačić je rekao da je „nevjerovatno“ da zemlja u kojoj Srbi, kako tvrdi, čine više od trećine stanovništva, glasa za rezoluciju kojom se, kako takođe tvrdi, „upravo Srbi predstavljaju kao genocidan narod“

Doskorašnji šef srpske diplomatije, sada ministar unutrašnjih poslova te države, Ivica Dačić ocijenio je najavu da će Crna Gora glasati za rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici kao „sramnu i nečuvenu“.

Dačić je za današnji Kurir naveo da je „nevjerovatno“ da zemlja u kojoj Srbi, kako tvrdi, čine više od trećine stanovništva, glasa za rezoluciju kojom se, kako takođe tvrdi, „upravo Srbi predstavljaju kao genocidan narod“.

„Pritom je ova Vlada (Crne Gore) i došla na vlast najviše zahvaljujući Srbima i njihovoj borbi na čuvenim litijama. Sramno i nečuveno“, rekao je Dačić.

Crnogorski premijer Milojko Spajić najavio je ranije da će Crna Gora glasati u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija za rezoluciju o Srebrenici i da nema ništa protiv ni podrške eventualnoj rezoluciji o Jasenovcu.

„Mi ćemo glasati za tu, ali i sve rezolucije koje osuđuju genocid. Mi smo sto odsto usaglašeni sa spoljnom politikom Evropske unije“, izjavio je Spajić u Skupštini Crne Gore, odgovarajući na poslanička pitanja

Potpredsjednik Vlade Crne Gore izjavio je da

Crna Gora ne bi trebalo da u Ujedinjenim nacijama podrži rezoluciju o genocidu u Srebrenici, da je njegov stav po tom pitanju jasan.

„Nećemo dozvoliti da bilo koji narod u ovom momentu nazivamo genocidnim“, poručio je Šćekić.

On je u izjavi za „Dan“ kazao da će, ukoliko platforma o glasanju u Ujedinjenim nacijama bude na dnevnom redu Vlade, glasati protiv.

Povezane vijesti

Bora Đorđević posjetio manastir Ostrog

Danas je frontmen legendarnog beogradskog rok benda “Riblja čorba” Bora Đorđević posjetio manastir Ostrog. Đorđevića je primio Sergije (Rekić) iguman manastira Ostrog, kome je kultni