Damjanović: „Ne znam i neću da tumačim suštinske razloge smjene“

„Ovdje je problem sistem i što se ne daje šansa da se pošteno radi“

Smijenjeni v.d direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović kazao je večeras, gostujući na TV Adria, da mu nije objašnjeno zašto mu nije produžen mandat.

Damjanović je takođe kazao da mu je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić ponudio ministarsku poziciju u potencijalno rekonstruisanoj vladi.

‘U septembru sam otvorio teme sa Spajićem zašto mi se ne daju pomoćnici i zašto se ne otvaraju neki konkursi, a dobio sam odgovor da on misli da nisam optimalan za funkciju koju obavljam, već da treba da obavljam neku drugu, možda i ministarsku ako se Vlada rekonstruiše“ kazao je Damjanović.

Otkrio je da nakon sastanka sa Spajićem nije bilo nikakve komunikacije, kao i da je potom Vlada donijela odluku o prestanku njegovog v.d statusa.

„Ne znam i neću da tumačim suštinske razloge smjene. Nisam siguran da od vremena kad sam smijenjen pa do sada ima i približnih rezultat. Ovdje je problem sistem i što se ne daje šansa da se pošteno radi“ kazao je Damjanović.

Dodaje da onaj ko ga je smjenio nije ništa dobro napravio sistemu i državi.

„Maliciozno je slati cinične opaske kako neke akcije nisu bile poznate v.d direktoru Uprave prihoda i carina poput akcija suzbijanja kokaina. To nije moguće obaviti bez prvog čovjeka u upravi tj. mog znanja“ naveo je Damjanović. 

Govoreći o akciji zaplijene kokaina, Damjanović kaže da su za nju najzaslužniji Uprava prihoda i carina i Uprava policije uz podatke koje su dobili od međunarodnih partnera.

„Sva saznanja sam imao, a takođe dva službenika Uprave prihoda i carina koja su imala saznanja treba da dobiju nagradu koja im je obećana“ zaključio je Damjanović

Povezane vijesti