Damjanović: Nelegalni kriptomat u Tivtu se povezuje sa Džordžom Kotrelom

Kotrela je, od strane lidera PZP-a, nazvan jednim od finansijera Bregzita, koji je bio hapšen u SAD i optužen za pranje novca preko kriptovalata, ali i da živi u Crnoj Gori i da je „dao Spajiću novac za kampanje PES-a“.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je nakon današnje sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, na kojoj se raspravljalo o navodnim vezama uhapšenog južnokorejskog državljanina Do Kvona sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem, da „kako god da se završe ove stvari, imaju međunarodni kontekst“.

„Obaviješteni smo da postoji kriptomat u Tivtu koji služi za trgovinu kriptovalutama. Znamo da ne postoji zakonski osnov da bi se sprovodila ta trgovina i da je sve vezano za trgovinu preko tog aparata nelegalna. Sprovešće se detaljna kontrola, da se vidi“, rekao je on na pres konferenciji.

Kazao je da se ta platforma povezuje sa Džoržom Kotrelom.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević juče je nazvao Kotrela jednim od finansijera Bregzita, koji je bio hapšen u SAD i optužen za pranje novca preko kriptovalata, ali i da živi u Crnoj Gori i da je „dao Spajiću novac za kampanje PES-a“.

Povezane vijesti