Damjanović o 100 dana rada Vlade: Prethodna administracija ostavila nam dubiozu od 170 miliona eura

„Planirani su prihodi koji nisu mogli biti planirani jer nije bilo zakonskog osnova, a neizmirivanjem obaveza stvarana je lažna slika… To što je neko saopštio da će biti nešto stopirano ispostavilo se kao notorna laž. Što god nam je ostavljeno u nasljeđe mi ćemo to da završimo“

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada Vlade da je zbog neodgovornog ponašanje prethodne administracije, novoj ostavljena dubioza od 170 miliona eura.

Planirani su prihodi koji nisu mogli biti planirani jer nije bilo zakonskog osnova, a neizmirivanjem obaveza stvarana je lažna slika o stanju finansija… To što je neko saopštio da će biti nešto stopirano ispostavilo se kao notorna laž. Što god nam je ostavljeno u nasljeđe mi ćemo to da završimo„, poručio je Damjanović.

Minsitar je kazao da je smanjivanjem akciza na gorivo država izgubila više od 10 miliona eura, ali da na to gledaju kao ustupak prema građanima i privredi, a ne kao na gubitak.

Damjanović je dodao da je smanjivanjem PDV na osnovne životne namirnice država izgibila preko pet miliona eura, što takođe gledaju kao na ustupak prema građanima.

Istakao je kao uspjeh zaplijenu cigarate iz slobodne zone Luke Bar.

Pripremili smo predlog zakona sa postupanjem oduzetih cigareta. Taj zakon još nije utvrđen ali je napravljena informacija, čeka se komunikacija sa našim međunarodnim partnerima kako mi ne bi pogriješili u postupku sa tim cigaretama. Da li ćemo imati prostora da prihodujemo između 15 i 20 miliona eura ili ćemo uništiti te cigarete razgovaraćemo sa međunarodnim partnerima„, rekao je Damjanović.

Kazao je da je potez zaplijene cigareta tektonski poremećaj.

Samo to da je urađeno pa da se kaže svaka čast. Milijarde eura, ne stotine miliona eura, su prihodovane kod povlašćenih pojedinaca bliskih švercerskim krimogenim strukturama bivše vlasti„, rekao je Damjanović

(Vijesti, foto: Boris Pejović)

Povezane vijesti

UP objavila hronologiju dešavanja na Cetinju

„U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promjene u