Damjanović prisustvovao Molitvenom doručku

Događaj u Vašingtonu okupio je više od 1500 uglednih zvanica

Ministar finansija Aleksandar Damjanović prisustvovao je 71. Molitvenom doručku u Vašingtonu, koji je upriličen 2. februara, a tokom kojeg se učesnicima, putem video bima, obratio predsjednik SAD-a Džo Bajden.

-Događaj u Vašingtonu okupio je više od 1500 uglednih zvanica, među kojima članove američkog Kongresa, političare, biznismene, vjerske lidere i druge renomirane goste iz društvenog i prvidrednog života iz SAD-a i preko 100 zemalja iz cijelog svijeta- saopšteno jeiz Ministarstvafinansija.

I ovog puta učesnici Molitvenog doručka, tradicionalno su poslali poruke mira i solidarnosti, kao i svih prethodnih godina, počevši od 1953. godine, kada je ovakav događaj upriličen po prvi put od strane tadašnjeg predsjednika SAD-a i jednog od pobjednika nad fašizmom, generala Ajzenhauera.

Damjanović je imao prilike da razgovara sa brojnim učesnicima o globalnim izazovima današnjice, ratnim dešavanjima u Evropi, migracijama, klimatskim promjenama, energetskoj perspektivi, ali i o načinima kako da se na iste adekvatno odgovori, imajući u vidu potrebu zajedničkog globalnog odgovora, zasnovanog, prije svega, na principima međusobnog razumijevanja i saradnje između nacija i država– zaključuje se u saopštenju

Povezane vijesti

Nastavljen pad cijena žitarica

Cijena kilograma pšenice pala na 22 centa, na najniži nivo za godinu i po. Značajan pad i cijena vještačkog đubriva Cijena pšenice na regionalnoj Produktnoj