Damjanović u Beogradu: Ova Vlada je resetovala odnose sa Srbijom, što je u interesu građana

Saradnja u oblasti platnog prometa je nešto što treba urgentno rješavati jer time smanjujemo troškove za građane i privredne subjekte, kazao je ministar

Ministra finansija Aleksandra Damjanovića gostovao je na televiziji Kurir, tokom radne poisjete Beogradu.

On je poručio da je Srbija jnačajno uvećala prihode od igara na sreću, pa će u skladu sa iskustvom susjeda i Crna Gora pokušati da unaprijedi ovu oblast.

-Saradnja u oblasti platnog prometa je nešto što treba urgentno rješavati jer time smanjujemo troškove za građane i privredne subjekte. Ova Vlada je resetovala odnose sa Srbijom što je u najboljem interesu najvećeg dijela građana Crne Gore i Srbije. Razgovaraće se o zajedničkim infrastrukturnim projektima, robnoj razmjeni i energetici. Autoput je prioritet kada su u pitanju infrastrukturni projekti.S obzirom da je u Crnoj Gori od skoro uvedena fiskalizacija, razmijenićemo iskustva o inovativnijim tehnikama za bolju naplatu prihoda- kazao je između ostalog Damjanović.

Kako su saopštili iz Ministarstva, on je naveo da Pošta Crne Gore bi u nekom trenutku trebala da preraste u Poštansku štedionicu.”

Možemo značajno unaprijediti procedure prelaska granice-poručio je ministar

Povezane vijesti

Nastavljen pad cijena žitarica

Cijena kilograma pšenice pala na 22 centa, na najniži nivo za godinu i po. Značajan pad i cijena vještačkog đubriva Cijena pšenice na regionalnoj Produktnoj