Danas nastavak postupka za izbor predsjednika DIK-a

Sjednica započeta 30. jula nastavlja se danas, a u sazivu je poslanicima samo dostavljena informacija da je na dnevnom redu „Nastavak postupka imenovanja predsjednika Državne izborne komisije“.

Niko od članova Odbora nije znao da kaže da li će se danas glasati ili će biti pozvan Nikola Medojević, koji se nije pojavio na saslušanju na prethodnoj sjednici da bi odgovarao na pitanja poslanika. Takav zahtjev stigao je od pojedinih poslanika vladajućeg saveza, dok ostali očekuju da se danas glasa i da je Medojević trebalo da dođe kada i ostali kandidati.

U slučaju da se danas glasa o novom šefu DIK-a, čiji izbor su nakon višemjesečnog zaostajanja ubrzali nedavni lokalni izbori u tri opštine, jednake šanse da budu izabrani imaju dvojica Nikola – Mugoša i Medojević.

Nikola Mugoša kao pravni savjetnik u DIK-u već šest godina, sertifikovani posmatrač i magistar izbornih sistema, ima podršku opozicije i GP URA.

Administrativni odbor ima 13 članova, pa je za odluku potrebno sedmoro. Opozicija ima šest poslanika a vlast sedam i većina njih je uz advokata Medojevića.

Član Odbora iz SNP-a Dragan Vukić kaže da će podržati svako rješenje koje je dogovor skupštinke većine. „Izbor predsjednika DIK-a je trebalo da se završi odmah poslije smjene gospodina (Alekse) Ivanovića“, rekao je Vukić.

Povezane vijesti

U Kolumbiji ubijen Žabljačanin

Pogođen je sa tri hica, a tamošnje vlasti pokušavaju da identifikuju ubice uz pomoć snimaka sa nadzornih kamera Žabljačanin S.M ubijen je juče oko podne