Danijela Đurović nova predsjednica Skupštine

Funkcionerka Socijalističke narodne partije Danijela Đurović izabrana je za predsjednicu Skupštine Crne Gore. Za izbor Danijele Đurović glasalo je 45 poslanika.

Danijela Đurović predložena je za predsjednika Skupštine, a o njenom izboru poslanici su glasali tajno. Nakon izbora Đurović je položila zakletvu.

„Uvjerena sam da ćemo zajedno smoći snage da prevaziđemo podjele duboko ukorijenjene u našem društvu“, poručila je Đurović, u obraćanju parlamentu.

Poslanici DF-a i Demokrata, Ujedinjene CG i Prave CG,  ne prisustvuju današnjoj sjednici, kao ni poslanik DPS-a Duško Marković.

Podršku Danijeli Đurović najavili su poslanici nove parlamentarne većine, dok je SD bio protiv.

SNP: Đurović će moći i znati da rukovodi Parlamentom

Obrazlažući predlog o predsjednici Skupštine, poslanica SNP-a Milosava Puanović navela je da o Danijeli Đurović najbolje govori njena biografija.

Đurović, kako kaže Paunović, ima 25 godina radnog iskustva.  Navela je da je za vrijeme Vlade Zdravka Krivokapića saradnja Vlade i Skupštine bila loša, sa ignorisanjem Parlamenta.

„Na polju transparentnosti rada Skupštine, ipak, je urađeno mnogo“, navela je Paunović i dodala, da su ipak poslanici na odborima bili često primorani da „raspravljaju sami sa sobom“.

„Ne sumnjam da ovih problema nakon izbora nove vlade neće biti. Ne sumnjam da će gospođa Đurović moći i znati da rukovodi ovim Parlamentom“, poručila je Paunović.

Biografija Danijele Đurović

Danijela Đurović rođena je 27. marta 1973. godine u Kotoru. Osnovnu i dio srednje škole završila je u Herceg Novom, a maturirala je u gradu Peoria, država llinios, SAD.

“Zvanje diplomirane inžinjerke menadžmenta stekla je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, a magistrirala na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici, odsjek biologija i stekla zvanje magistra ekologije i zaštite životne sredine. Radno iskustvo započela je u firmi „Generalmarket” d.o.o. Beograd na mjestu rukovodioca
komercijalne službe u periodu 1996 – 2000. godine”, objavljeno je ranije na sajtu Skupštine Crne Gore.

U periodu od 2000. do 2008. godine radila je u Čistoći d.o.o. Herceg Novi na poslovima strateškog razvoja i unapređenja sistema kvaliteta menadžmenta, rukovodioca komercijalnogsektora i kao pomoćnica direktora.

Nosilac je svih bitnih projekata i studija iz oblasti zaštite životne sredine kako u preduzeću, tako i na nivou opštine Herceg Novi.

“U mandatu od 2008. do 2012. godine obavljala je poslove menadžerke Opštine Herceg Novi, a u periodu od 2012. do 2015. godine, kao prva žena bila je predsjednica Skupštine opštine Herceg Novi na toj poziciji u Herceg Novom, za potpredsjednicu Opštine Herceg Novi izabrana je 2017, godine i 23. septembra 2020. godine kada postaje poslanica”, navodi se između ostalog u obrazloženju.

Autorka je više naučnih radova iz oblasti zaštite životne sredine i stručna saradnica i konsultantkinja iz oblasti upravljanja otpadom u zemlji i inostranstvu. Članica je organa Socijalističke narodne partije Crne Gore od 2008 godine, potpredsjednice partije u periodu od 2017. do 2021. gođine.

Udata je i majka dva sina.

Povezane vijesti

Italijanke koje se bore protiv mafije

U regiji Pulja grupa žena se suprotstavlja mafijaškim strukturama moći, izlažući se velikim ličnim rizicima To je bio prizor iz filma “Kum”. U noći prvog

Danas je Kurban bajram

Najveći islamski praznik Kurban bajram počinje danas, a slaviće se četiri dana. Praznik se zove Kurban bajram jer se na taj dan prinosi žrtva –