DEMOKRATE I DF: UMJESTO 12, 18 MINISTARSTAVA

Demokrate i DF: Umjesto 12, 18 ministarstava, TS birati na sjednici na kojoj se bude birala rekonstruisana Vlada

Postojeću 42. Vladu Crne Gore potrebno je rekonstruisati na način da umjesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsjednika, s tim što bi potpredsjednici ujedno mogli da budu i resorni ministri, navodi se u zajedničkom saopštenju Demokrata i Demokratskog fronta.

Na poslednjem sastanku predsjednika i predstavnika konstituenata parlamentarne većine dogovoreno je da je potrebno da dva najveća politička subjekta postignu dogovor o načinu razrješenja otvorenih političkih pitanja koja onemogućavaju redovno funkcionisanje i da ostali neće biti kočnica tome, piše u saopštenju ove dvije partije.

Uvažavajući taj zahtjev, ističu, u prethodnim danima su obavljene konsultacije između predstavnika Demokratskog fronta i Demokrata.

Kako navode, podjela resora bila bi dogovarana sa formalnim predlagačem rekonstrukcije Vlade, a političke organizacije bi saglasno propisanim procedurama i demokratskim standardima kandidovale svoje predstavnike.

“Tužilački savjet će se izabrati na sjednici na kojoj se bude birala rekonstruisana Vlada. Na prethodno navedeni način bi biće riješena otvorena politička pitanja, osnažena 42. Vlada i postignut potreban nivo političke stabilnosti neophodan za dalje reformske procese”, zaključuje se u zajedničkom saopštenju.

Povezane vijesti