DEMOKRATE OŠTRO NAPALE DRITANA

Abazović: Ukoliko dođe do razrješenja ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića to će rezultirati padom Vlade.

Gostujući u emisiji Načisto, na TV Vijesti, vicepremijer i predsjednik GP URA Dritan Abazović, je izjavio da ako premijer Zdravko Krivokapić ne odustane od pokretanja procedure razrješenja ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića to će rezultirati padom Vlade.

”Rekao sam više puta premijeru, političkim čimbenicima, javnosti.. da ako se pređe crvena linija, a ovim činom i reakcijama nakon što se sve sa policijske strane uspješno završilo na Cetinju, oni su tu linuju nagazili, još jedan korak unapred i nije nemoguće da mi nećemo imati novog ministra, ali nije nemoguće i da ćemo imati novog premijera. Ja ću nakon toga oboriti Vladu, prestaću da dajem podršku Vladi ukoliko smatram da čine nešto što je nepravedno”, rekao je on sinoć u emisiji.

Nakon njegove izjave, Demokratska Crna Gora optužila je potpredsjednika Vlade i lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića za „prevrtljivost i političko licemjerstvo“.

Iz Demokratske Crne Gore su naveli da je Abazović „zabio nož u leđa svima sa kojima je koalirao i koji su mu bili nadređeni“, i da nastavlja „u svom prepoznatljivom stilu“.

„Misli da će neviđenom medijskom histerijom nakon 5. septembra prikriti istinu, sakriti svoju prevrtljivost, sakriti to što konstantno pokušava da sjedi na deset stolica. Preigrao si se Abazoviću, provalili su te svi, provalili su te i Crnogorci, i Srbi, i pripadnici manjinskih naroda, jer vide da kod tebe nema trunke iskrenosti. Ljudima se ovih dana gadi od toga kako napadno pokušavaš da se obračunavaš sa premijerom i kupiš zasluge za uspješnu akciju 5. septembra, a bio si protiv te akcije, protiv ustoličenja i sve vrijeme solirao, kako bi DPS preuzela vlast i kontrolu nad Cetinje i Crnom Gorom“, navodi se u saopštenju pres centra Demokratske Crne Gore.

Naveli su da je Abazović „najviše od svih dobio u Vladi“, i da se večeras „obrušio na drugih 37 poslanika koji nemaju ni jednog člana Vlade i prijeti da će on nekog rušiti“.

„Izvoli, obori Vladu ako imaš petlje. Nemaš naravno i samo blefiraš da bi pokušao da trguješ kao mnogo puta do sada“.

Demokrate se u saopštenju navele i da ne znaju šta Abazović misli „o Tužilaštvu“.

Izvor: portal Vijesti

Povezane vijesti