Dezeni koji će obilježiti jesen 2023: Izgledaju i moderno i skupo

Zahvaljujući printovima možemo da izrazimo svoj lični stil i prikrijemo sve ono što smatramo nedostacima na svom tijelu.

Predložene dezene već ste imali prilike da vidite, jer neki od njih vjerovatno nikada neće izaći iz mode.

Pruge

Pruge su dugogodišnji trend koji nikada ne silazi sa naslovnica modnih časopisa. Ali za razliku od proljećno-ljetnje sezone, kada su im dizajneri dali apsolutno bilo koji pravac, ove jeseni će u trendu biti vertikalne pruge.

Širina i nijansa nisu bitne: pruge mogu biti svIjetle ili ahromatske crno-bijele. Ovaj dezen možete koristiti u skoro svakoj prilici – od večernjih haljina do poslovnih odijela za svaki dan.

Karirani print je u trendu već nekoliko godina zaredom, ni ova jesen neće biti izuzetak. Savršeno izgleda i na kaputima i na košuljama i na jaknama i na suknjama… Ovaj dezen izgleda sjajno na bilo kojoj vrsti figure, jer ako odaberete pravu veličinu uzorka, možete korigovati nedostatke: postati vizuelno mršaviji ili dodati volumen.

Preporuka je da karirane komade odjeće kombinujete s neutralnom garderobom (što se boja i dezena tiče).

Logomanija

U novoj jesenjoj sezoni, dizajneri su djevojkama ponudili najbrendiraniju odjeću: otiske logotipa, imena brendova i simbola – klasik koji je dobio novu interpretaciju 2023. godine. Istaknuti primjeri su odjeća brendova kao što su Louis Vuitton, Guess, Calvin Klein, Fendi, Burberry, U.S. Polo.

U trendu su i ručno rađeni printovi – naljepnice koje vam omogućavaju da svaku trivijalnu majicu ili haljinu pretvorite u nešto posebno. Zašto sve više brendova pribegava ovoj tehnici? Jednostavno: kako pokazuju studije, takva ponavljanja utiču na reakciju neurona mozga i fiksiraju sliku kompanije u umu potrošača. Takvu odjeću treba nositi sa neutralnim stvarima, jer je logomaniji potreban prigušen okvir

Povezane vijesti

Danas sjednica Vlade

Vlada Crne Gore danas će održati 67. sjednicu po redu. Početak sjednice zakazan je za 11 časova Sjednicu možete pratiti uživo na našem portalu

Lokalna turistička organizacija obilježila Svjetski dan turizma

Direktor lokalne turističke organizacije Ivan Radević je čestitao svim turističkim poslenicima Svjetski dan turizma Turistička organizacija Berane je skromnim gestom- doniranjem majica Službi zaštite i spašavanja, obilježila Svjetski dan