DIK provjerava da li Mandić i Spajić imaju prebivalište i biračko pravo u Srbiji

DIK je donio odluku da se obrati Republičkoj izbornoj komisiji Srbije, od koje očekuje, kako su naveli, hitan odgovor

Državna izborna komisija obratiće se kolegama u Srbiji, od kojih očekuje informaciju da li Andrija Mandić i Milojko Spajić imaju biračko pravo i prebivalište u Srbiji.

DIK-a je donio odluku da se obrati Republičkoj izbornoj komisiji Srbije, od koje očekuje, kako su naveli, hitan odgovor, prenose Vijesti.

U odluci DIK-a, podsjeća se da je ona dužna da utvrdi da li osobe koje podnose kandidaturu za predsjednika države, ispunjavaju uslove za to.

„U cilju stvaranja pretpostavki za odlučivanje po ovim pitanjima obraćamo vam se u odnosu na licu Andrija Mandić …. i Milojka Spajića …., koji su javno objavila namjeru da se kandidaju na izborima za Predsjednika Crne Gore, da bi nam u sklopu svojih nadležnosti, u komunikaciji sa nadležnim organima Republike Srbije dostavili podatke o biračkom pravu, mjestu na kome da ostvaruju (biračko mjesto) i prebivališta u Republici Srbiji“, navodi se u zahtjevu.

Povezane vijesti

Nastavljen pad cijena žitarica

Cijena kilograma pšenice pala na 22 centa, na najniži nivo za godinu i po. Značajan pad i cijena vještačkog đubriva Cijena pšenice na regionalnoj Produktnoj