DIREKTOR UPRAVE ZA SPORT I MLADE U RADNOJ POSJETI OPŠTINI BERANE

Direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević sa saradnicima boravio je danas u radnoj posjeti Opštini Berane. Sa predsjednikom Opštine Tihomirom Bogavcem razgovarao je o projektima koji će se do kraja godine realizovati u našem gradu.

FOTO : Opština Berane

Predsjednik Bogavac izrazio je zadovoljstvo povodom posjete koja je imala za cilj dogovor oko dva projekta koji će realizovati u narednom periodu. Radi se o projektima koji će dodatno unaprijediti stanje sporta u našem gradu a u velikoj mjeri zahvaljujući Upravi za  sport i mlade, koja je opredijelila novčana sredstva za realizaciju istih.

FOTO : Opština Berane

 Prema riječima direktora Uprave Laloševića, radi se o projektima: izgradnja sportskog terena u okviru školskog dvorišta O.Š.,,Vuk Karadžić“ , čija je vrijednost iznosi oko 30.000 eura i opremanje teretane u okviru Sportskog centra, za koje su izdvojena sredstva  od oko 10 .000 eura.  Kako je kazao, plan Uprave je realizacija po dva infrastrukurna projekta u svakoj crnogorskoj Opštini, kako bi se na ravnopravan način i prema prioritetima unaprijedilo stanje crnogorskog sporta.   

FOTO : Opština Berane

Direktorica O.Š.,,Vuk Karadžić Milka Boričić, uputila je riječi zahvalnosti predstavnicima Uprave i lokalne samouprave, što su prepoznali potrebu školske ustanove na čijem je čelu,a to je izgradnja sportskog terena. Istakla je da će ovaj projekat doprinijeti sportu, kao jednom od važnih činilaca razvoja djece u školskom uzrastu.

FOTO : Opština Berane

Predsjednik Bogavac, sa saradnicima, predložio je i prioritetne projekte koji će lokalna samouprava kandidovati za 2021. godinu, a odnose se na rekonstrukciju Stadiona malih sportova instalacioni radovi na zapadnoj tribini Gradskog stadiona i  idejno rješenje za nekadašnju Halu sporova pod Jasikovcem.

FOTO : Opština Berane

Na sastanku je bilo riječi i o drugim aktivnostima Uprave za mlade i sport, koje će se su u saradnji sa lokalnim samoupravama  sprovoditi u narednom periodu. Jedna od njih se odnosi na unapređenje i jačanje omladinske politike.

Predstavnici Opštine i Uprave nakon sastanka obišli su O.Š.,,Vuk Karadžić“, Sportski centar i Gradski stadion.

Sastanku su prisustvovali i potredsjednik Darko Stojanović, direktor Sportskog centra Darko Bubanja, menadžer Opštine Vladimir Đaković, šefica PR Biroa Irina Zečević. Iz Uprave za sport i mlade prisustvovali su Snežana Ivanović i Vladimir Vojvodić.

Povezane vijesti

Hana Ljuca ĐAK generacije Beranske Gimnazije

Čestitke! Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenicu generacije za školsku 2023/24. godinu izabrana je Hana Ljuca. Ona je učenica IV-2 odjeljenja.