Đoković bi mogao na Australijan open, ukinute kovid zabrane

Novak Đoković mogao bi ponovo da zaigra na Australijan openu 2023. godine nakon što su vlasti Australije ukinule sve zabrane povezane sa pandemijom koronavirusa.

Od srijede, niko ko dolazi u Australiju, a to se odnosi i na strane državljane, neće morati da objašnjava svoj vakcinalni status. Ulazak u zemlju više neće biti uslovljen vakcinacijom.

Teniska godina počela je dramom tada prvog rekata svijeta i njegovim višednevnim zadržavanjem u smještaju za azilante, suđenjem, žalbenim postupkom i deportacijom iz Australije.

Njegov tim sada razmatra mogućnost da u svjetlu novih pravila uloži žalbu na trogodišnju zabranu ulaska u zemlju.

Novak Đoković mogao bi da se vrati na Australijan open uprkos trogodišnjoj zabrani ulaska u zemlju koja mu je izrečena nakon cijelog cirkusa koji su mu priredile tamošnje vlasti.

Promjene pravila svjesni su naravo i u Đokovićevom timu i australijski mediji navode da razmatraju mogućnost da zatraže razmatranje izrečene zabrane ulaska jer razlozi zbog kojih mu je početkom godine ukinuta viza više ne postoje.

Đoković je i za ovogodišnji Austtralijan open dobio vizu i posebno izuzeće na osnovu preležanog kovida i negativnog testa, ali je na aerodromu zaustavljen i poslat u smještaj u azilante.

Pravna borba trajala je danima. Njen prvi dio završen je pobjedom Đokovićevog pravnog tima i on je nekoliko dana trenirao na terenima u Melburnu.

Nakon što je država uložila žalbu u novom postupku je Đokoviću ukinuta viza i on je deportovan iz zemlje.

Povezane vijesti

UP objavila hronologiju dešavanja na Cetinju

„U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promjene u