Đoković: Nadam se da će mi forma biti sve bolja

Najbolji teniser svijeta u Melburnu ostvario jubilarnu 30. uzastopnu pobjedu

Prve dvije prepreke na Australijan openu Novak Đoković je uspješno arhivirao, iako se mučio i protiv Dina Prižmića i Alekseja Popirina. Ipak, Novak se nada da će biti u sve boljoj formi kako turnir u Melburnu bude odmicao.

– Popirin je bio bolji u drugom i trećem setu, momentum se promijenio u taj-brejku i to su nevjerovatne stvari koje donosi tenis. Ubacio sam neku loptu više od njega. Servirao je sjajno, taktički se odlično spremio, zaslužuje aplauz. Sa nekim intezitetom u fazama jesam igrao na visokom nivou, iskoristio sam igrački plan i zadovoljan sam prolaskom u treće kolo – rekao je Đoković po završetku meča.

Đoković je ostvario jubilarnu 30. uzastopnu pobjedu u Melburnu.

– Za mene je jako važno da idem što je dalje moguće, da izvučem najbolju formu. U prvim kolima je najteže, tu su teniseri koji nemaju šta da izgube, igraju svoje najvažnije mečeve. To su dobri teniseri, uvijek nekako nađem način da dobijem meč u četiri seta. Nadam se da će mi forma biti sve bolja kako turnir bude odmicao – istakao je srpski teniser.

Đoković je osvrnuo i na atmosferu na tribinama. Pojedini navijači su dobacivali srpskom teniseru tokom meča.

– Dosta je bilo problema između prvog i drugog servisa. Moram da prihvatim neke stvari, bilo je frustracija, dobacivali su sa tribina. Pozvao sam jednog dolje da mi se suprotstavi u duelu jedan na jedan. Izvinio mi se sa daljine, dešava se to – istakao je Đoković.

Najbolji teniser svijeta je na kraju govorio i o svom zdravstvenom stanju.

– Definitivno nije najbolje moguće u ovom trenutku. Imao sam toliko sličnih situacija u svojoj karijeri, nosim se sa tim – zaključio je Đoković

Povezane vijesti

Vlada smijenila Brđanina

Premijer rekao da će zadužiti ministra unutrašnjih poslova da raspiše „javni poziv za v.d. direktora“ policije od 4. do 10. marta!? Vlada je večeras, na