Đoković: Teško je progutati ovaj poraz

Na kraju je Novak završio u suzama

Kralj je predao krunu na Vimbldonu. Novak Đoković je nakon 10 godina pao u hramu tenisa. Na osmu titulu i izjednačavanje rekorda Rodžera Federera moraće da sačeka, kao i na 24. grend slem. Karlos Alkaras ga je u sjajnom meču nadjačao.

– Nije bilo dobro za mene, ali je bilo dobro za Karlosa i moram da mu čestitam jer je dobio ovaj meč i odigrao sjajno pogotovo kada je servirao za pobjedu, imao je nevjerovatne udarce i svaka mu čast. Mislio sam da ću imati problema sa njim na šljaci i na betonu, ali ne na travi. To se promijenilo i čestitam. Prilagodio si se ovoj podlozi i samo par puta si igrao na travi prije ovog Vimbldona i se čestitke tvom timu – rekao je Novak Đoković i dobio gromoglasan aplauz.

Novak je ostao na 23. grend slem titule. Poraz mu je teško pao.

– Pa, ne volite ovo da izgubite i kada se sve emocije stišaju moram da budem zahvalan jer sam mnogo titula i tijesnih mečeva ovako dobijao. Sjetimo se samo Federera 2019. godine i možda sam trebao da izgubim neka druga finala, pa se sada ovo izjednačilo malo. Sjutra ću biti ponosan, danas baš i nisam. Teško je progutati ovaj poraz i za ovo radimo svakog dana da bismo igrali na velikoj sceni, a blagosloven sam što sam igrao velike mečeve i ovo je još jedan u istorijskim knjigama, a izgubio sam od boljeg igrača i idemo dalje da budemo još bolji.

Na kraju je Novak završio u suzama.

– Pod stresom sam, a drago mi je da mi je sin i dalje tu i da se i dalje smeje. Volim vas sve, hvala na podršci – poručio je Đoković u suzama

Povezane vijesti