Đoković u finalu Rolan Garosa

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa pobjedivši Karlosa Alkarasa u setovima sa 3:1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:1).

Meč godine, „blokbaster meč“, kako su ga najavljivali organizatori Rolan Garosa, bio je sve ono što svi teniski fanovi mogu da požele sve do početka trećeg seta.

Kod jednog povratka lopte, Alkaras se uhvatio za desnu nogu, vidjelo se da se slabo oslanja na nju, i od tada je Đoković rutinom došao do kraja.

Šteta za spektakl koji su obojica tenisera pružali do tog trenutka u jednoj bespoštednoj borbi.

Novak je bolje otvorio meč, vidjelo se da igra i na iskustvo i na snagu, dok je Alkaras s početka možda i zbog velikog poštovanja prema protivniku igrao malo „stisnutije“ nego inače.

Već u četvrtom gemu Novak dolazi do brejka, koji je bio dovoljan za osvajanje prvog seta, iako se Španac kako je isti odmicao sve više oslobađao pritiska.

Posebno je bio interesantan sedmi gem, u kojem je Alkaras imao i brejk lopte, i maratonski dvoboj od 14 minuta, ali Đoković uspjeva da sačuva servis i do kraja da osvoji set.

U drugom setu je uslijedio tek pravi spektakl.

Iako je borba bila na ravne časti, nemoguće je bilo šta je sve Karlos stizao da vraća Đokoviću, potezi za anale Rolan Garosa, i oduševljenje publike pa i samog Đokovića koji je nekoliko puta čestitao protivniku na dobrom potezu.

Iako su oba tenisera čuvala svoj servis, vidjelo se da je Alkaras bliži brejku, i on se i desio u osmom gemu.

Đoković je onda demonstrirao svoj najjači adut – psihu, i već u idućem gemu napravio je ribrejk.

Potom je servirao i morao je da brani čak tri brejk/set lopte koje je Alkaras imao, ali i to je uspio jednom nevjerovatnom serijom.

Činilo se da srpski teniser ima momentum, nakon 15:0 u 11 gemu, promašio je na mreži čist zicer i od tada je Alkaras sve do kraja osvajao za svoj prvi set.

U trećem setu oba tenisera osvajaju poene na svoj servis, i onda je uslijedila ta povreda, krajem drugog gema na servis Đokovića kada se Alkaras uhvatio za nogu uz bolnu grimasu.

Probao je da se vrati, išao je svjesno da traži medicinski tajm aut, iako na njega nije imao po propozicijama pravo, što je automatski značilo i brejk za Novaka, ali se više u meču nije vratio na najvećem nivou, i od tada je sve bila rutina za Đokovića.

Novak sada čeka boljeg iz duela Rud – Zverev sa kojim će u nedjelju ukrstiti rekete u lovu na svoju 23. GS titulu

Povezane vijesti