Đukanović nije došao na sjednicu Zakonodavnog odbora

Trebalo da obrazloži predlog za skraćenje mandata Skupštini

Predsjednik države Milo Đukanović nije danas došao na sjednicu Zakonodavnog odbora da obrazloži svoj predlog za skraćenje mandata Skupštini, iako je juče najavljena ta mogućnost.

Odbor je juče odložio razmatranje Predloga odluke o skraćenju mandata Skupštine Crne Gore očekujući da će Đukanović danas doći.

Đukanović je danas ovlastio savjetnike Natašu Pešić i Borisa Bastijančića da ga zamijene, što predsjednica Zakonodavnog odbora Maja Vukićević ne prihvata.

Ona je na sjednici kazala da je dobila dopis od predsjednika u kojem je obavještava da ne može prisustvovati sjednici i da ovlašćuje savjetnike Natašu Pešić i Borisa Bastijančiča da ga mijenjaju.

To nije moguće. Predsjednik je inokosni organ i ne može prenositi ovu vrstu nadležnosti na bilo koga. To je moj stav i mislim da nema uslova da o ovoj tački raspravljamo“, rekla je Vukićević.

Dodala je da je bila u komunikaciji sa šefom Poslaničkog kluba DPS-a, koji je pitao da li umjesto njega može neko drugi da obrazlaže predlog.

Rekla sam da ne može i predložila termin koji je odgovarao Kabinetu predsjednika. Iznenađujuće je što se on nije pojavio. Nije ništa strašno izdvojiti vrijeme za sjednicu Zakonodavnog odbora“, rekla je Vukićević

Povezane vijesti