Đurović: Grad pod Trebjesom oduvijek je bio simbol borbe za slobodu

„Grad pod Trebjesom oduvijek je bio simbol borbe za slobodu, što je naročito došlo do izražaja tokom Drugog svjetskog rata u kome Nikšićanke i Nikšićani nisu žalili živote za očuvanje domovine“

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 18. septembra, Dana opštine Nikšić, predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine Nemanji Vukoviću, odbornicima i svim građankama i građanima ovog grada.

„U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime najsrdačnije čestitam 18. septembar, Dan opštine Nikšić. Grad pod Trebjesom oduvijek je bio simbol borbe za slobodu, što je naročito došlo do izražaja tokom Drugog svjetskog rata u kome Nikšićanke i Nikšićani nisu žalili živote za očuvanje domovine”, istakla je Đurović.

Ponosni Nikšić je, kaže ona, grad vrijednih preduzetnika i umjetnika, kao i jedan od univerzitetskih, sportskih i kulturnih centara države.

 “Uvjerena sam da će ova opština u narednom periodu uspjeti da se vrati na staze stare slave i da osnaži svoju ulogu u svekupnom razvoju Crne Gore. Da bi se to ostvarilo neophodna je adekvatna saradnja i sinergija lokalne samouprave i države, kako bi se nastavili započeti i pokrenuli novi projekti sa ciljem što bolje valorizacije prirodnih i turističkih potencijala kojima Nikšić raspolaže”, naglašava Đurović.

U tom smislu, dodaje ona, posebno je važno privlačenje stranih investicija i otvaranje novih radnih mjesta da bi se obezbijedili kvalitetniji uslovi života za cjelokupno stanovništvo Nikšića.

“To se naročito odnosi na mlade ljude kojima moramo stvoriti mogućnosti da ostanu u svom zavičaju i da u njemu grade temelje za svjetliju budućnost”, zaključila je Đurović

Povezane vijesti