Do petka sunčano, temperature iznad 30 stepeni, kiša za vikend

Stabilizacija vremenskih prilika i sunčano i toplo vrijeme očekuje nas već od sjutra, sa temperaturom koja će prelaziti 30 stepeni i takve prilike potrajaće do petka, kazao je meteorolog Branko Micev. On je u jutarnjem programu “Dobro jutro Crna Goro” kazao da nas ponovo će petka očekuje kiša i nestabilno vrijeme.

Vremenske prilike u septembru omogućiće još odlazaka na more, kaže Micev.

Danas će biti promjenljivo oblačno. Smjenjivaće se od sredine dana i u drugom dijelu dana očekuju se nestabilne vremenske prilike sa ds kišom, lokalnim pljuskovima, grmljavinom uglavnom na primorju.

Specifično je da se danas područje Zapadnog Balkana i Jadrana nalazi pod uticajem visinske mlazne struje i za takvu mlaznu struju vezuju se olujne nepogode. Trenutno na području Hrvatske imamo razvoj burnih grmljavinskih oblaka i to u jutarnjim satima. Tokom dana su na području Crne Gore moguće kratkotrajne olujne vremenske nepogode.

Od ponedjeljka očekuje nas postepena stabilizacija vremenskih prilika.

Na sjeveru će biti nešto više oblačno vrijeme sa povremeno slabom kišom, a u centralnim i južnim oblastima uglavnom sunčano vrijeme, a od utorka do petka sunčano i toplo, relativno neobično toplo vrijeme za ovo doba godine. Temperatura vazduha u najtoplijim oblastima dostizaće i prelaziće 30 stepeni. Naročito četvrtak i petak, najviša dnevna temperatura će iznositi izeđu 33 i 35 stepeni.

Toplo vrijeme nas očekuje do petka, a ukoliko ne dođe do promjena, već u petak uveče očekuje nas kiša, naročito u subotu, promjenljivo oblačno, povremeno kiša sa grmljavinskim procesima.

“U nedjelju će se smjenjivati sunce, oblak, kiša”, kazao je on.

Meteorolog Branko Micev je za manje od mjesec pokazala svoje bujične osobine ponovo. “Tako je devetog septembra bio nivo Morače prije kiše bio 14 centimetara, da bi u kasnim večernjim satima porastao na 140 centimetara. Dakle za više od metra porastao je nivo vodostaja”, kazao je on. On je kazao da je na području Cetinja za 36 sati pala treća rekordna količina kiše za septembar u posljednjih 75 godina, a u Budvi i Herceg Novom najveća količina za više od pola vijeka u septembru

(RTCG)

Povezane vijesti