Dodiku prenio poruke mira i zajedništva, spreman za razgovor sa svim susjedima

„Mi uvažavamo RS jer BiH nema bez nje. To je ono što podržava cio razuman svijet. Crna Gora poštuje BiH kao državu. Mir je u ravnopravnosti i dogovoru, tako da sam danas prenio poruke mira i zajedništva“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić kazao je nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da su imali važne razgovore i da je prenio poruke mira i zajedništva.

„Imali smo veoma važne razgovore koji smo vodili. Ja sam osim što sam predsjednik Parlamenta, ja sam i predsjednik NSD a NSD i SNSD su sestrinske stranke. I jedna i druga su srpske stranke, naš podržava srpski narod, i naši odnosi su najbolji mogući“, kazao je Mandić.

Kaže da onaj ko uvažava BiH ne može je uvažavati bez njenog ravnopravnog entiteta Republike Srpske.

„Mi uvažavamo RS jer BiH nema bez nje. To je ono što podržava cio razuman svijet. Crna Gora poštuje BiH kao državu. Mir je u ravnopravnosti i dogovoru, tako da sam danas prenio poruke mira i zajedništva“, istakao je Mandić.

Kaže da je spreman da razgovara sa svim političarima iz regiona.

„I da CG kao ozbiljna država gradi odlične odnose sa sim svojim susjedima“, naveo je Mandić.

Dodik je zahvalio na domaćinskom prijemu. Istakao je da podržava evropske reforme koje Crna Gora sprovodi, i naglasio da Republika Srpska nije remetilački faktor.

„Mi dijelimo određene vrijednosti sa politikom Crne Gore. Svakoj degradaciji Ustava BiH mi se protivimo“, istakao je Dodik.

Kaže da je došao da podrži Mandića i njegovu političku strukturu.

„Kao što mi potpuno podržavamo crnogorski zjednicu u RS, takoočekujemo da i srpska nacionalna zajednica u Crnoj Godi bude adekvatno zastupljena. Smatramo da je to legalno, legitimno i da nije usmjereno protiv Ustava Crne Gore“, naveo je Dodik.

Dodik je najavio da će sljedeće sedmice potpisati ugovor o rekonstrukciji puta Foča – Sćepan Polje.

„Odradiče se rekonstrukcija puta, i time riješiti pitanje koje je značajno za sve. Ovo će uraditi Republika Srpska a ne BiH“, naglasio je Dodik

Povezane vijesti