Dojave o bombama u školama širom Srbije

Već nedeljama školama u Srbiji stižu lažne dojave o postavljenim bombama

U velikom broju škola u Južnobačkom okrugu, Beogradu, Majdanpeku, Novom Pazaru, ali i drugim gradovima stigla je dojava o postavljenim bombama zbog čega je dio njih obavjestio roditelje da će se nastava danas održati onlajn. I učenicima Filološke gimnazije u Beogradu javljeno je da ne dolaze na nastavu pošto je škola primila novu dojavu o bombi, navode roditelji djece za N1.

Korisnici društvenih mreža potvrdili su ovu informaciju, objavivši da su dojave stigle i u škole u Nišu, opštini Ada, Kikindi, Vrbasu

Nova.rs javlja da su u Majdanpeku u toku provjere, da su na teren izašli i vatrogasci i služba Hitne pomoći, a školarci se neće vraćati u klupe danas, dok se ne obave pregledi.

I u više osnovnih škola u Valjevu stigle su dojave o postavljenim bombama. Razredne starješine od ranih jutarnjih sati obavještavaju roditelje da djeca ne dolaze u prvu smjenu dok se na završi provjera. Kako piše lokalni portal Vamedia, dojave o postavljenim bombama stigle su jutros u Prvu, Sedmu, Petu i Šestu valjevsku osnovnu školu.

Direktori osnovnih škola o novonastaloj situaciji obavestili su razredne starješine koje potom obavještavaju roditelje porukama i telefonskim pozivima da djecu ne šalju u školu dok ne bude zavšena provjera dojava. Nakon što već više od mjesec dana dojave o bombama stižu na adresu škola u Srbiji ovo je prvi put da su dojave o postavljenim bombama stigle na adrese valjevskih škola.

Jutros su i učenici dviju osnovnih škola u Novom Pazaru morali da se vrate svojim kućama zbog dajave o podmetnutim bombama.

OŠ „Desanka Maksimović “ po drugi put našla se na meti dojava o podmetnutim bomba, a mejl sa prijetećom porukom je u ovu školu stigao rano jutros, pa su učenici ostali ispred škole.

Pored ove škole, jutros je mejl u kojem je javljeno da je podmetnuta bomba i da su na meti učenici škole, stigao je na adresu OŠ „Stefan Nemanja“ u samom centru Novog Pazara, tik uz zgradu PU Novi Pazar, piše „Nova.rs“.

Već nedeljama školama u Srbiji stižu lažne dojave o postavljenim bombama.

Pored obrazovnih ustanova, „na meti“ su bili i mostovi, bolnice, tržni centri, zoološki vrt.

Povezane vijesti