ĐOKOVIĆU NEIZVJESTAN ODLAZAK U AUSTRALIJU

➡️U Australiju mogu samo vakcinisani sportisti.

Nepoznato je da li se Novak Đoković vakcinisao ili nije. On se u nekoliko izjašnjavanja o vakcinama ogradio da nije protiv njih, ali da ne želi u svoje tijelo da unosi nešto nepoznato.

Đoković je ranije preležao virus korona, kao i pojedini članovi njegove porodice, 2020. godine tokom Adrija Tura. Iako su mnogi to okarakterisali kao borbu protiv vakcinacije, Nole je odlučio da se više ne izjašnjava po tom pitanju.

Neizvjesno je da li će moći da učestvuje na Australijan open-u gdje brani titulu. Premijer Viktorije, države čiji je glavni grad Melburn, poručio je da Đoleta neće zaštititi titule, već isključivo vakcina ukoliko želi da učestvuje na Grend slemu.

„Grend slem titule vas neće zaštititi. Jedino što će vas zaštititi jeste da imate dokaze o prvoj i drugoj dozi vakcine.“ poručio je Danijel Endrjuz, premijer Viktorije

Sa druge strane direktor Australijan opena Krejg Tajli svim silama se bori da ubijedi vlast da je bespotrebno uvoditi toliko rigorozne mjere, no od toga neće biti najvjerovatnije ništa.

Pravo na ulazak u Australiju imaće samo vakcinisani sportisti, kao i australijski državljani.

„Ukoliko dolazite kao turisti ili poslovno i niste Australijanci koji su vakcinisani mislim da su šanse izuzetno male da ćete ući u zemlju.“ rekao je Endrjuz

Australijan open je zakazan za 17. januar i Noletov odlazak je neizvjestan i dalje, sa obzirom na to da se ne zna da li je vakcinisan.

Povezane vijesti