Dom zdravlja Herceg Novi podnio prijavu protiv bivšeg direktora i NN lica

Menadžment Doma zdravlja Herceg Novi podnio je juče prijavu Upravi policije protiv dr Gorana Komara i NN lica, zbog nepravilnosti u finansijskom poslovanju

Kako navode u saopštenju, nakon detaljnog pregleda finansijske dokumentacije za prethodni period, odnosno tokom rada dr Gorana Komara, uočene su nepravilnosti zbog kojih je prijava predata nadležnim institucijama.

Upravi policije je, kako navode, po njihovom zahtjevu za urgenciju, a vezano za krivičnu prijavu koja se tiče Kovid vakcinacije i nepravilnosti s tim u vezi, dostavljena sva tražena dokumentacija, uključujući i nalaz komisije Doma zdravlja, na dalje postupanje.

Kako prenosi RTHN ranije je za njihov portal, kazao v.d. direktora Doma zdravlja Aleksa Đekić, da je novi menadžment hercegnovskog Doma zdravlja zatekao, iz prethodnog perioda, neriješen slučaj podnesenih krivičnih prijava protiv dva medicinska tehničara, koji su optuženi, da su u vrijeme epidemije koronavirusa, navodno, falsifikovali kovid potvrde o vakcinaciji. Obrazovana je interna komisija Doma zdravlja, koja će, kako je tada rekao, izaći sa stavom o tom procesu i Upravi policije dostaviti svu dokumentaciju.

Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom, prema pisanju Vijesti, formiralo je predmet povodom krivične prijave Uprave policije Centar bezbjednosti Herceg Novi protiv dva lica zbog krivičnog djela falsifikovanje službene isprave iz čl. 414 KZ CG. Postupak je u fazi izviđaja.

(RTHN)

Povezane vijesti