Donacija Rukometnog saveza CG Osnovnoj školi „Polica“

U sklopu akcije „Sport u beranskim školama“ koju sprovodi Sekretarijat za sport kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane, a u cilju unapređenja i razvoja školskog sporta, Rukometni savez Crne Gore obezbijedio je vrijednu donaciju rukometne rekvizite i opreme za Osnovnu školu na Polici.

Sekretarijat za sport kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane je nakon obilaska vaspitnih ustanova na teritoriji beranske opštine uočio nedostatak sportske opreme, za realizaciju časova fizičkog vaspitanja i uopšte za upražnjavanje sportova prema kojima djeca u Beranama imaju afiniteta.

Današnja akcija je prvi korak u realizaciji ovog projekta i zamišljena je kao sukcesivan i duži proces.

Prisutnim predstavnicima obratio se direktor Vladan Folić, zahvalio se na ovom lijepom gestu Opštine Berane i Rukometnog saveza Crne Gore.

Predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda sa svojim saradnicima uručio je rukometnu opremu učenicima Osnovne Škole na Polici.

Nakon posjete Osnovnoj školi na Polici, Petar Kapisoda je sa svojim saradnicima posjetio Opštinu Berane i iskazao zadovoljstvo na ukazanim rezultatima koje Opština Berane sa svojim skromnim finansijskim sredstvima upućuje prema sportskoj infrastrukturi.
 „Velika podrška za sportske klubove je to što su finansijski oslonjeni na Opštinu, treba privoljeti i privatne klubove. Drago mi je što smo bili dio ove akcije i što smo učestvovali u istoj“ rekao je Kapisoda.

Opština Berane prema riječima potpredsjednika Opštine Darka Stojanovića, pruža punu podršku sportu, u cilju razvoja rukometa, stvaranja mladih igrača, koji će predstavljati jak potencijal beranskog rukometa. Pozdravio je gest Rukometnog saveza Crne Gore koji se tiče doniranja rukometnih rekvizita i opreme. Ističe da je Berane grad rukometa, i da Opština Berane ulaže sve napore da kroz svoj skromni budžet pomogne razvoju sporta.

Saradnja između Sekretarijata za sport kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane i Rukometnog saveza Crne Gore će se nastaviti u 2022. godini.

Sastanku su prisustvovali sekretar Saveza Emir Bešlija, član UO RSCG Maksim Šćekić, pomoćnik sekretara Sekretarijata za sport kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane, Predrag Šćekić, predsjednik Upravnog odbora RK „Berane 1949“ Milun Danić, član UO ŽRK Berane Nada Kenjić.

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne