DPS između pet kandidata bira ko će u trku za predsjednika Crne Gore

Lideri DF ranije su istakli da je moguća saradnja sa DPS-om, da li im ovakvim ponašanjem idu na ruku i za predsjedničkog kandidata!?

Demokratski front (DF),  najavljuje da će imati svog kandidata.

Potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić kazao je da su u SNP-u i dalje pri stavu da bi najbolje bilo da većina ima zajedničkog kandidata, i da to bude lider i poslanik Demosa Miodrag Lekić.

„Idealan je momenat da on bude kandidat u ime onih koji su pobijedili na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine.

Oni koji su izašli u javnost prije davanja šanse da se razgovara o jedinstvenom kandidatu, vrlo svjesno idu na ruku DPS-u i eventualnom kandidatu njihove partije Đukanoviću.“ kazao je Šćekić

Demokratska Crna Gora Alekse Bečića, moli Pokret „Evropa sad“ da izađu sa zajedničkim kandidatom. Što ukazuje da će i jedni i drugi imati posebnog kandidata.

DPS već vrši istraživanja јavnog mnjenja ko bi bio naјbolji kandidat

Demokratska partiјa sociјalista ozbiljno se priprema za predsјedničke izbore јer u njima vidi šansu za veliki povratak na političku scenu Crne Gore, a trenutno razmatraјu opciјu naјboljeg među pet kandidata, saznaјe „Dan“.

DPS već vrši istraživanja јavnog mnjenja ko bi bio naјbolji kandidat za predsјedničku trku, a u igri su predsјednik te partiјe i aktuelni predsјednik države Milo Đukanović, bivša predsјednica DPS-a i ambasadorka Milica Peјanović Đurišić, potpredsјednik partiјe Ivan Vuković, Siniša Vuković i bivši ministar sporta i član predsјedništva DPS-a Nikola Јanović.

Moramo napomenuti da su lideri DF ranije istakli da je moguća saradnja sa DPS-om, da li im ovakvim ponašanjem idu na ruku i za predsjedničkog kandidata!?

Knežević najavio saradnju DF-a sa DPS-om!?

Da li je DF zbog toga tražio vanredne parlamentarne izbore kao i DPS? Zbog postizborne koalicije?!

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da nije isključeno da DF sarađuje sa DPSom.

On je između ostalog kazao da ako Milo Đukanović nakon izbora bude isključen iz partije, da su spremni da sarađuju sa nekim novim ljudima u DPS-u.

DPS i DF imaju u ovom trenutku dvije-trećine podrške, zašto ne bi sarađivali“ kazao je on.

Podsjetio je da su 4. januara organizovali sastanak. Knežević je rekao da je tada imao utisak “da su se neke kolege probudile iz kome i nemaju pojma šta se dešavalo u decembru, novembru, oktobru”.

Knežević: I DPS i DF imaju u ovom trenutku dvije trećine podrške, zašto ne bi sarađivali!?

Da napomenemo da je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević istakao u izjavi za Pobjedu da je neophodan dijalog sa OPOZICIJOM (DPS-SD- SDP) o rješavanju političke krize u državi, ali da taj razgovor ne treba da inicira predsjednica Skupštine iz SNP-a Danijela Đurović. Dodao je da je politički stav Demokratskog fronta da treba istovremeno raspisati vanredne parlamentarne i redovne predsjedničke izbore.
Sa druge strane, iz SNP-a ukazuju da je najbolja opcija da pobjednici parlamentarne većine od 30. avgusta imaju zajedničkog kandidata kako bi DPS već u prvom krugu poslali u političku prošlost!

Šćekić: Lekić da bude zajednički predsjednički kandidat

Oni koji su izašli u javnost prije davanja šanse da se razgovara o jedinstvenom kandidatu, vrlo svjesno idu na ruku DPS-u i eventualnom kandidatu njihove partije Đukanoviću. To nije u redu. Mislim da treba da se sjedne i razgovara o jednom kandidatu.

Idealan je momenat da on bude kandidat u ime onih koji su pobijedili na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine

Potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić kazao je da su u njegovoj stranci i dalje pri stavu da bi najbolje bilo da većina ima zajedničkog kandidata, i da to bude lider i poslanik Demosa Miodrag Lekić.

Idealan je momenat da on bude kandidat u ime onih koji su pobijedili na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine. Na organima partije ćemo vrlo brzo razgovarati o ovome”, rekao je Šćekić

Povezane vijesti