DPS koristi sve mehanizme u sudstvu za obračun sa koalicijom “Za budućnost Mojkovca“

Svega par dana pred lokalne izbore u Mojkovcu, Demokratska partija socijalista koristi sve dostupne mehanizme u sudstvu za obračun sa koalicijom “Za budućnost Mojkovca“

Naime, Delić je zajedno sa svojim sugrađanima u decembru 2019. godine protestovao protiv usvajanja sramnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kojim je, podsjetimo, DPS planirao otimanje svetinja Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

U prekršajnom postupku prvostepeni sud za prekršaje u Mojkovcu oslobodio je Delića i ostale okrivljene, da bi, danas, po žalbi Uprave policije OB Mojkovac Viši sud za prekršaje donio rešenje kojim se uvažava žalba Uprave policije – Odeljenja za bezbjednost Mojkovac i ukida rešenje Suda za prekršaje u Bijelom Polju , pa se predmet vraća prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

Delić je u kratkoj izjavi za portal IN4S kazao da je ovo još jedan u nizu dokaza da je pravosudni sistem Crne Gore zarobljen i pod uticajem Demokratske partije socijalista.

„ Kao i svi slobodni građani Crne Gore imao sam moralnu i ljudsku potrebu da zajedno sa svojim sugrađanima iskažem protest protiv nakaradnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji je na još sramniji način usvojen od strane DPS i njihovih partnera“, rekao je Delić.

On je poručio da su građani tada pokazali jedinstvo koje je rezultiralo kasnije i pobjedom na parlamentarnim izborima.

„To jedinstvo će pokazati i građani Mojkovca 5. decembra, kada će DPS poslati u političku prošlost. Niko nas ne može zaustaviti na putu ka pobjedi. Pravda će uskoro zakucati na vrata svih onih koji su u proteklom periodu zloupotrebljavali institucije i radili protiv prava i pravde“, zaključio je Delić.

Izvor: portal IN4S

Povezane vijesti