„Država će krenuti i u obračun sa svima koji se bave nelegalnom sječom šuma i krivolovom“

Zadaćemo udar šumarskoj mafiji

Vlada je najavila raspisivanje tendera za dodjelu koncesija za upravljanje i korišćenje trajektne linije Kamenari-Lepetane kao i Luke Budva. Na sjednici je saopšteno i da će država, po ugledu na borbu protiv nelegalne eksploatacije šljunka, krenuti i u obračun sa svima koji se bave nelegalnom sječom šuma i krivolovom.

Firma Pomorski saobraćaj u vlasništvu biznismena Dejana i Dušana Bana i neće više moći da bez raspisivanja tendera i dodjele koncesija da upravlja i održava trajektnu liniju Kamerani Lepetane, saopštio je premijer Dritan Abazović.

„Mi sada od trajekta profitiramo 200 hiljada godišnje. Ako neko misli da će sa državnim dobrima da profit koji neko ostvari za tri dana plati godišnju koncesiju, a da mi onda u istom tom intervalu priča neko o grijanju u školama to se više neće desiti“, kazao je Abazović danas.

Da se to ne bi desilo već na narednoj sjednici premijer će tražiti da se van snage stave zaključci vlade iz 2019, koji su to omogućili firmi Pomorski saobraćaj.

Bez raspisivanja tendera i izdavanja koncesija više neće biti moguće, kaže premijer, ni upravljanje lukom Budva.

„Hoće li država Crna Gora da odluči da to ustupi naprivremeno upravljanje dok se ne riješi staus koncesija opštini Budva to je stvar Vlade Crne Gore“, kazao je Abazović.

„Ja bih više volio kada bi se to moglo vartiti u državno vlasništvu jer su to monopoli gdje se samo uzima novac“, ocijenio je Vladimir Joković, ministar poljoprivrede

Zadaćemo udar šumarskoj mafiji

Abazović je poručio da će Vlada zadati udarac “šumarskoj mafiji”.

Vlada će ove godine dati oko 430 hiljada kubika šume na sječu u više opština, a očekivanja ministra Vladimira Jokovića je da će očekivani minimalni prihod biti 9,87 milona eura, te da će na raspolaganju biti 430 hiljada kubnih metara za sječu.

Ostvaren vidan rezultat u borbi protiv eksploatacije šljunka

Govoreći o borbi protiv nelegalne eksploatacije šljunka, Abazović je kazao da je ostvaren vidan rezultat.

-Samo da ostane na tome, da se nešto ne poremeti. Želim da čestitam svima. Sa izvorištem Bolje sestre ćemo imati velike probleme, moramo vidjeti kako će to da se sanira- naveo je Abazović.

Povezane vijesti

Nastavljen pad cijena žitarica

Cijena kilograma pšenice pala na 22 centa, na najniži nivo za godinu i po. Značajan pad i cijena vještačkog đubriva Cijena pšenice na regionalnoj Produktnoj