Država plijeni milionski vrijedne cigarete, Abazović, Damjanović i Adžić u Luci Bar

Država će danas oduzeti zalihu duvanskih proizvoda bez akciza, vrijednu više desetina miliona eura, saopštili su ranije iz Vlade

Premijer Dritan Abazović, ministri finansija i unutrašnjih poslova, Aleksandar Damjanović i Filip Adžić, ministar bez portfelja Zoran Miljanić i direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević obilaze Slobodnu carinsku zonu u Luci Bar.

Foto: Ana Burić/Vijesti

Država će danas oduzeti zalihu duvanskih proizvoda bez akciza, vrijednu više desetina miliona eura, saopštili su ranije iz Vlade.

UPC je naložila Carinarnici Bar da oduzme duvanske proizvode na zalihama koje vrijede više desetina miliona eura, prethodno ne produživši rok za skladištenje duvanskih proizvoda u Slobodnoj carinskoj zoni – naveli su iz Vlade.

Foto: Ana Burić/Vijesti

Uprava prihoda i carina nije produžila rok za skladišćenje duvanskih proizvoda, a direktor Rade Milošević dao je instrukcije carinarnici da ih oduzme.

Foto: Ana Burić/Vijesti

Slobodna carinska zona Bar došla je u žižu zbog sve češćih otkrivanja švercovanih cigareta u kontejnetskim pošiljkama.

Radi se o onome što smo započeli, a to je da suzbijemo šverc, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović.

On je to kazao prilikom posjete Slobodnoj zoni Luke Bar gdje se danas oduzimaju oko 145.000 paketa cigareta uskladištenih u Luci Bar, čija vrijednost je više desetina miliona eura.

Cigarete se oduzimaju jer su istekli rokovi za njihovo izmještanje.

„Šverc je bio najunosniji posao u Crnoj Gori. Radi se o poslu koji je težak 500 miliona eura godišnje. Važno je da vratimo kredibilitet Upravi carina, Luci Bar. Nakon sprovođenja svih propisa i svega što je predvidio zakon uz veliku podršku direktora Uprave carina došli smo u situaciju da preko 100 hiljada paketa postaje vlasništvo države“, istakao je Abazović.

Povezane vijesti