Državljani Srbije mogu da glasaju na pet mjesta u Crnoj Gori

U Ambasadi Republike Srbije u Podgorici jutros je u sedam sati otvoreno biračko mjesto za glasanje na izborima za predsjednika Srbije i članove budućeg saziva parlamenta, a otvaranje je proteklo u skladu s propisanim procedurama.

Biračko mjesto je otvoreno na vrijeme, proces glasanja se odvija bez ikakvih neregularnosti, a državljani Srbije u Crnoj Gori će moći glasati za svoje kandidate do 20 časova kada se zatvaraju biračka mjesta.

Državljani Srbije koji žive u Crnoj Gori, osim u ambasadi Srbije u Podgorici i kozulatu u Herceg Novom, moći će da glasaju na još tri biračka mjesta, u Beranama, Budvi i Sutomoru.

Nemanja Sekicki, konzul u Ambasadi Srbije u Crnoj Gori, u izjavi za Anadoliju, kazao je da pravo glasa u Crnoj Gori ima 1.165 državljana Srbije.

„Jutros u 7 časova otvoreno je svih pet biračkih mjesta na teritoriji Crne Gore, na kojima pravo glasa ima 1.165 glasača, koji su prethodno izražili želju da glasaju na ovim izborima u Crnoj Gori. Na biračkom mjestu u Ambasadi Srbije u Crnoj Gori imamo 281 upisanog birača. U prvim časovima nakon otvaranja biračkog mjesta, zabilježili smo zavidnu izlaznost. Očekujemo da sve prođe bez neregularnosti, kao što je i sada bilo“, kazao je Sekicki.

Da podsjetimo, podršku Aleksandru Vučiću pružili su potpredsjesnik Socijalističke narodne partije CG Dragoslav Šćekić i predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac.

Povezane vijesti