Džoni Dep opčinjen Srbijom: Probaću jednom i ja šljivovicu

Volio bih da moj novi početak otpočne upravo ovdje u Srbiji, ako me želite naravno, poručio je glumac

Holivudski glumac Džoni Dep odlikovan je danas Zlatnom medaljom za zasluge povodom Dana državnosti Srbije, a orden mu je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Sada sam bukvalno na početku jednog novog života i sviđa mi se ovaj početak. I volio bih da taj početak otpočne upravo ovde u Srbiji, ako me želite naravno- kazao je glumac na ceremoniji u Palati Srbije, u Beogradu.

Istakao je da je ovo za njega vanredan trenutak.

 Veoma sam ponosan u ovom trenutku. Imam jednu malu priču koju želim da podijelim sa vama. Imao sam priliku, da prije mnogo godina da upoznam veoma čudnog čovjeka. Čim sam ga ugledao znao sam da on ne pripada Holivudu. Njegovo ime je Emir Kusturica. I Kusturica je postao brat, njegova porodica je postala moja porodica, gledao sam kako mu djeca odrastaju. To je jedna veza koju smo ostvarili od prvog dana i to dosta govori o jednoj osobi, posebno kao što je Emir Kusturica. On vas voli i kad vas voli, on vas zaista voli, a kad vas ne voli, on vas zaista ne voli. I to mi se zaista sviđa kod njega. On kaže zaista ono što misli i vjeruje u sad – rekao je Dep.

Zahvalio se Vučiću na ordenu, navodeći da će učiniti sve što je u mojoj moći da ovo bude otjelotvorenje moje obaveze prema ovome.

Zatim je spomenuo i ćevape i šljivovicu i novi početak u Srbiji.

Imam tu strast koju gajim ka svemu ovdje. I ćevapi naravno i šljivovica. Neko mi je spominjao, ali nisam nikad imao prilike da probam šljivovicu. Dobro, možda jednom, okej. I ništa drugo nisam dobio do samo poklona i darova, a moje iskustvo sa ljudima ovdje koji su mi toliko mnogo dali jeste jedan potpuno novi život, poput onog koji mi je Emir dao. Sada sam bukvalno na početku jednog novog života i sviđa mi se ovaj početak. I volio bih da taj početak otpočne upravo ovde u Srbiji, ako me želite naravno. Tako da hvala vam još jednom. Blagosloveni bili, zaista mi je velika čast. Ne znam šta bih još mogao da kažem, nisam baš neki veliki govornik, ali iz dubine duše, moje suštine i onoga što jesam zahvaljujem se i primam ovu veliku čast koja mi je ukazana i nikada je neću izneveriti- zaključio je Dep.

Povezane vijesti