Evstatije: Film možemo razumjeti svi na ličnom nivou, bez obzira da li smo vjernici ili ne

Drugi dan prikazivanja filma „Božiji čovek“ u našem gradu koji je izazvao veliko interesovanje kod naših sugrađana, otac Evstatije za Budim.info rekao nam je da je film odgledao sinoć sa posebnom pažnjom i još uvijek je pod utiscima

Film Božiji čovek

„Nesvakidašnja tema na filmu priča o jednom svetitelju. Filmskim jezikom ispričan je život jednog od najvećih grčkih svetaca Nektarija Eginskog, praćen velikim nepravdama, progonima i optužbama od strane tadašnjih čelnika Grčke pravoslavne crkve i Aleksandrijske patrijaršije“ rekao nam je protosinđel Evstatije.

I dodaje „Budući da govori o svim neprijatnostima koje su ljudi u stanju da prirede bližnjima, film možemo razumjeti svi na ličnom nivou bez obzira da li smo vjernici ili ne. Možda je tema “tvrda hrana” za veći dio javnosti, u prilog tome govori nevjerovatna tišina i mir sinoć poslije prikazivanja, ali Film svakako preporučujem svim našim sugradjanima“ zaključio je on.

Film Božiji čovek

Podsjetimo film „Božiji čovek“ će se prikazivati još danas u Centru za kulturu Berane, u dva termina i to: 17:30 i 20 časova.

Fičm Božiji čovek

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne