Extra Nena: Moja pokojna majka i svi njeni su iz Berana, sela Donje Luge, s ljubavlju i radošću uvijek dolazim

„U vezi sa Crnom Gorom su mnoge stvari koje su mi se desile u životu, čak i neke ljubavi“

Snežana Berić, poznatija kao Extra Nena nije imala nimalo lak put do uspjeha.

U djetinjstvu je bila jako sramežljiva, tvrdi da je takva i danas, a malo ko zna da je krišom, u šesnaestoj godini savladala sve strahove i započela se baviti muzikom.

Sa samo 16 godina ostala je bez roditelja i tada na sebe preuzela brigu o sestrama. Tokom studentskih dana, pjevala je u hotelu ‘Taš’ i time izdržavala sestre.

„Ja se od šesnaeste godine profesionalno bavim muzikom, brinem o sebi. Jako dobro sam se izborila s time, sve sam stizala, kasnije sam upisala i fakultet. Ujutro sam išla u školu, popodne sam išla na probe s bendom, uveče pjevala u hotelu ‘Taš’. Napustila sam studije nakon što sam shvatila da sam iscijeđena kao limun, ali me je profesorica uvjeravala da na fakultetu ima mjesta za mene. Ja nisam imala od čega da živim, jednostavno sam to napustila i okrenula sam se muzici’, ispričala je Extra Nena u emisiji ‘Iz profila’.

Posebnu pažnju pjevačica je skrenula 1992. godine, kada je predstavljala Jugoslaviju na Euroviziji u Švedskoj pjesmom ‘Ljubim te pesmama’ s kojom je osvojila 13. mjesto.

Bila sam lijepa djevojka koju su svi htjeli pored sebe. Uzor mi je bila majka koja je bila prelijepa, koja je s crvenim ružom pravila ručak, njen osmijeh… U svakom trenutku života sam samo njen lik vidjela, ona mi je bila uzor. Tu je snaga, u porodici da se postigne nešto u životu“, istakla je pjevačica.

Iskrene ovacije pune sale izazvala je pjesma “Planine tuge”, sa novog albuma Extra Nene, za koju i sama ističe da joj je omiljena i da je posvetila Crnoj Gori i njenoj pokojnoj majci Crnogorki. Interpretaciju sa puno ljubavi, dok su se na video bimu smjenjivali crnogorski motivi i pejzaži, publika je nagradila dugim i burnim aplauzom. Odmah zatim uslijedila je “Ljubim te pesmama” koju mnogi smatraju njenom muzičkom ličnom kartom, jer je upravo tom pjesmom predstavljala bivšu Jugoslaviju na Evroviziji 1992. godine u švedskom gradu Malme, pisali su mediji nakom konverta Extra Nene u Kic Buda Tomović u Podgorici koji jeodržala 2020. godine.

“S ljubavlju i radošću uvijek dolazim u Crnu Goru. Moje srce od rođenja pokreće baš Crna Gora. Ovo nije udvaranje. Moja pokojna majka i svi njeni su Crnogorci, iz Berana, sela Donje Luge. Po rođenju, prvi put sam udahnula u Beogradu, a drugi put u Crnoj Gori, tako da dišem i crnogorskim plućima. U vezi sa Crnom Gorom su mnoge stvari koje su mi se desile u životu, čak i neke ljubavi. Dosta sam toga obišla u Crnoj Gori i mogu reći da je to jedna od najljepših država na svijetu. Nema šanse da nisam tu, naročito ljeti”, kazala je Extra Nena tada.

Povezane vijesti