Favorizovao klubove, perfidno finansirao kampanju DPS-a, bio zadužen za „podle i prljave“ poslove DPS-a – BIJELI ORAO

Od „bijelog orla“ do mrzitelja Srba, ili pak mrzitelja svih onih koji su mu ugrožavali lični i partijski interes

Kako Budim info saznaje SDT istražuje nezakonite transakcije, ko je dao mogućnost jednom čovjeku da iz drugog resornog ministarstva nepredviđeno budžetom isplati u kontinuitetu par miliona eura!?

Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane

Naime, Predrag Bošković poznat kao „bijeli orao“ transferisao je KK “Budućnost” i Ženskom RK „Budućnost“ više od 10 miliona eura povučenih iz budžeta Ministarstva odbrane.

Prema određenim dokumentima u periodu od 2017. do 2020. godine na račune Ženskog rukometnog kluba i KK “Budućnost” transferisano je više od deset miliona eura povučenih iz budžeta Ministarstva odbrane bez konkursa za raspodjelu sredstava iz budžetske rezerve.

Da napomenemo, transakcija novca izvršena je od sredstava koja su bila namijenjena za Ministarstvo odbrane, u periodu kada je resorom upravljao „bijeli orao“.

Na žiro račun ŽRK “Budućnost” ukupno je, u tom periodu, prebačeno 5,675.000 eura, a na račun KK Budućnost 4,5 miliona eura.

Osim Budućnosti svi ženski rukometni klubovi u našoj državi imaju velika dugovanja i prijeti im zatvaranje, ista je situacija i sa muškim rukometom.

Raspoređivao novac određen za resorno ministarstvo kako mu je volja, ispunjavajući sopstvene hirove, iako zoposleni u Vojsci CG nemaju riješeno stambeno pitanje.

U tom periodu, ŽRK i KK „Budućnost“ nijesu ostvarili zavidne rezultate ni državne, a da ne govorimo o regionalnim ili evropskim takmičenjima. Što znači da su 10 miliona, koje su mogla biti utrošena na raspodjelu i obezbjeđivanje stambenih pitanja zaposlenih u Vojsci, ustvari nestala na neispunjeni hir DPS čelnika.

Takođe, posebnu pažnju treba usmjeriti na to kako su finansirana lična obezbjeđenja i posebne paragrupe i u koje svrhe su služile osim navodnog „profesionalnog posla“.

Prema našim saznanjima, takozvani „bijeli orao“ bio je dio organizacije najprljavijeg portala koji je osnovan prije parlamentarnih izbora (30. avgusta 2020.) – UDAR.ME

Predrag Bošković i Milo Đukanović

„Orao“ Bošković važi za jednog od onih koji su zaduženi za „prljave poslove“ i podlost prema neistomišljenicima i protivnicima DPS-a.

Dok se ljudi kao što je Bošković ne privedu pravdi i dok ne budu odgovarali za sva nepočinstva prema državi i građanima, naš put ka Evropskoj uniji i napredak Crne Gore biće dug i težak, u krajnjem i stagniran.

Predrag Bošković, tadašnji ministar odbrane ponosan na sve što je uradio za „crnogorski sport“

Pozivamo Specijalno državno tužilaštvo da pokrene postupak protiv svih navedenih radnji i otvori istragu vezanu za portal „Udar.me“.

SDT ne smije zaboraviti ni slučaj Kasarne u Andrijevici.

Nastaviće se…

Povezane vijesti

Italijanke koje se bore protiv mafije

U regiji Pulja grupa žena se suprotstavlja mafijaškim strukturama moći, izlažući se velikim ličnim rizicima To je bio prizor iz filma “Kum”. U noći prvog

Danas je Kurban bajram

Najveći islamski praznik Kurban bajram počinje danas, a slaviće se četiri dana. Praznik se zove Kurban bajram jer se na taj dan prinosi žrtva –