Front danas predstavlja platformu o novoj vladi

Sigurno je da svi žele novu vladu, jer je ovakvo stanje neodrživo, poručuje Joković

Platforma koju danas predstavlja Demokratski front (DF) poslednja je ponuda ostatku parlamentarne većine za izlaz iz političke i institucionalne krize.

Skupština Crne Gore

Poručuju da rekonstrukcija više ne dolazi u obzir i nadaju se dogovoru oko nove vlade. Ova platforma će biti osnova za dogovor parlamentarne većine. Oni su i za širu koaliciju, te ulazak manjina u Vladu i nadaju se da neće doći do novih izbora, koji su poslednja opcija.

Poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković rekao je sa je uvijek za dogovor te da će sačekati konkretnu ponudu Demokratskog fronta i shodno tome odlučiti.

„Sigurno je da svi žele novu vladu, jer je ovakvo stanje neodrživo. Platforma DF-a će biti predstavljena danas i vidjećemo šta ona tačno nudi. Što se tiče SNP-a, neće biti problem da prihvati, jer očekujemo da bi to bilo moguće rješenje ukoliko i druge partije prihvate“ naveo je Joković.

  • Razgovori o razrješenju krize vlasti traju od početka septembra.

Od 41 poslanika parlamentarne većine, 38 je saglasno da Vlada treba da bude rekonstruisana ulaskom političara, uključujući i DF, dok tri poslanika URA-e insistiraju na aktuelnom ekspertskom konceptu.

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne