Gagi se oprostio od Tanasija: Počivaj u miru moj Rajko

Glumac Tanasije Uzunović preminuo je u 81. godini na Klinici za urgentnu medicinu VMA

U svom bogatom glumačkom opusu, pored brojnih angažmana u pozorištu, zabeležio je više od 50 uloga u filmovima i serijama, a možda najveću naklonost publike donela mu je rola Rajka Maleševića u seriji „Moj rođak sa sela“.

Od glumca se oprostio i Dragan Gagi Jovanović, koji u seriji „Moj rođak sa sela“ igra njegovog sina Dragorada Drakčeta Maleševića.

„Javili ste mi tužnu vijest. Ne znam šta da kažem. Otišao je veliki glumac. Počivaj u miru, moj Rajko“, rekao je kratko Gagi za Kurir.

Upravnik ove dramske kuće Svetislav Bule Goncić kaže da je otišao sjajan glumac, čije su uloge bile utkane u živote generacija koje su ga cijenile.

„Tanasije je bio jedno od najvećih glumačkih imena koje pamtim kao dijete i kolega koji je imao priliku da igra s njim. Zauvjek će ostati u našoj glumi i srcima svih koji su ga voljeli. Ovo je veliki gubitak za sve nas, jer nas je napustila jedna velika glumačka ličnost“, rekao je Goncić.

„Pljakin drug i vrhunski glumac. Bio je najbolji čovjek kog sam ikada poznavao“, rekao je Vuk Kostić za Kurir.

U sjećanju prijatelja ostaće upamćen kao dostojanstvena i otmena ličnost.

„Imao sam priliku da, pored profesionalne saradnje, budem i prijatelj s Tanasijem. Bio je specifičan, snažan karakter, dostojanstven i uvijek otmen. Glumac s jakim izrazom i ogromnim dijapazonom. Ima nezaboravne uloge. Baš me je pogodila vijest o njegovoj smrti“, kazao je Tihomir Stanić.

Podsjetimo,Tanasije je rođen u Nišu 1942. godine, a glumu je završio na Akademiji za pozorište, film i televiziju u Beogradu, nakon čega je postao član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Igrao je na scenama beogradskih, novosadskih i niških teatara, a penziju je dočekao kao stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu 2005. godine

Povezane vijesti