Galić – Dozvoljava se rad noćnih klubova i diskoteka, ekskurzije van Crne Gore…

Dozvoljava se rad noćnih klubova i diskoteka, omogućavaju se školski izleti i ekskurzije u inostranstvu, povećava se broj posjetilaca na sportskim manifestacijama na otvorenom, saopštio je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Vlada je donijela nove protivepidemijske mjere, koje će važiti od 25. marta do 8. aprila.

Uslijed pažljivo praćene epdiemiološke situacije, koja je sve povoljnija,  Vlada Crne Gore usvojila je sledeće mjere u borbi protiv novog korona virusa koje važe od 25. marta do 8. aprila:

1. Dozvoljava se rad noćnih klubova i diskoteka.

2. Omogućavaju se školski izleti i ekskurzije u inostranstvu.

3. Povećava se broj posjetilaca na sportskim manifestacijama koje se održavaju na otvorenom. Dozvoljena je popunjenost tribina do dvije trećine od ukupnog broja sjedišta uz poštovanje osnovnih epidemioloških mjera. U zatvorenim sportskim objektima ostaje ograničenje broja posjetilaca do 50 odsto uz po jedno prazno sjedište između gledalaca.

Sve ostale mjere ostaju na snazi.

„Broj novooboljelih u posljednje dvije sedmice manji za oko 42% u odnosu na prethodne dvije nedjelje, takođe i broj preminulih u poslednje dvije sedmice je manji za oko 63% u odnosu predhodne dvije nedelje.

Institut za javno zdravlje Crne Gore će kao i do sada pratiti epidemiološku situaciju i u skladu sa dobijenim podacima predlagati nove mjere“, rekao je Galić.

U blagom padu broj bolničkih COVID pacijenata

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore, Ljiljana Radulović kazala je da je u Crnoj Gori u blagom padu broj bolničkih COVID pacijenata.

„U odnosu na 51, koliko ih je bilo hospitalizovano 10. marta, danas ih je 46“, i to:

KCCG 14

OB Pljevlja 10

OB Bar 8

OB Bijelo Polje 3

OB Berane 4

OB Kotor 4

OB Nikšić 3

„U SB Brezovik, kako smo i najavili ranije nema COVID pacijenata“, zaključila je Radulović

Povezane vijesti