Hrapović neće više primati preko 1.700 eura

Administrativni odbor, kojim je danas predsjedavao Milun Zogović donio je rješenja o prestanku prava na naknadu bivšim ministrima Vlade Duška Markovića, među kojima je i bivši ministar zdravlja Kenan Hrapović. 

Među ministrima koji više neće primati naknadu su i Osman Nurković, Aleksandar Bogdanović, Mehmed Zenka i Darko Radunović.

Hrapović je nedavno tražio nadoknadu štete izbog neiskorišćenog odmora.

Bivši ministar koristio je pravo na jednogodišnju funkcionersku naknadu, jer je u decembru ostao bez funkcije, nakon što njegova partija- Socijaldemokrate (SD) poslije septembarskih izbora nije bila dio vlasti.

Hrapović je inače bio u vrhu spiska po iznosu naknade koju dobija – 1.716,30 eura, odnosno 2.561,65 bruto, o čemu je Portal Dan i pisao.

Brojne afere pratile su Hrapovićev rad u Markovićevoj Vladi, pa je tako optužen da je zloupotrijebio službeni položaj prilikom javnog konkursa za raspodjelu sredstava za finansiranje priojekata i programa NVO.

Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je da nije uspjelo da pribavi dokaze koji bi potvrdili njene navode. Naprotiv, rad specijalnog tužioca u ovom slučaju finiširan je zaključkom da nema osnova za krivično gonjenje.

Povezane vijesti

BiH: Pronađen kokain u paketima banana

Kokain su juče prilikom rada u skladištu pronašli u paketima banana radnici te odmah obavijestili svoga šefa, koji je pozvao vlasnika firme U Širokom Brijegu,