Hrapović tražio nadoknadu štete

Bivši ministar zdravlja koristi pravo na jednogodišnju funkcionersku naknadu, pa tako prima 1.716,30 eura, odnosno 2.561,65 bruto. SDT i dalje istražuje životni stil njegove porodice

Bivši ministar zdravlja Kenan Hrapović nedavno je tražio nadoknadu štete izbog neiskorišćenog odmora.

Hrapović nije precizirano na koju se godinu odnosi zahtjev.

U isto vrijeme, tvrde iz Specijalnog državnog tužilaštva, tužioci i dalje istražuju životni stil porodice Hrapović.

Bivši ministar koristi pravo na jednogodišnju funkcionersku naknadu, jer je u decembru ostao bez funkcije, nakon što njegova partija poslije septembarskih izbora nije bila dio vlasti.

”Obraćam vam se sa zahtjevom za nadoknadu štete isplatom Zakonom definisanog novčanog iznosa, usljed neiskorišćenog odmora, na koji sam imao pravu u skladu sa Zakonom”, stoji u zahtjevu bivšeg ministra koji je nedavno dostavljen Ministarstvu zdravlja.

U septembru je objavljeno da je Hrapović u vrhu spiska po iznosu naknade koju dobija – 1.716,30 eura, odnosno 2.561,65 bruto.

Hrapović je jedan od petoro iz nekadašnjeg ministarstva zdravlja koji koriste naknade, a to su uglavnom bivši šefovi direktorata.

Prema podacima, koje su “Vijestima” krajem septembra dostavili iz većine vladinih resora i Skupštine, jednogodišnje naknade u visini posljednje zarade ima najmanje 131 funkcioner, a njihovi neto iznosi su od 900 do 2.800 hiljada eura – zavisno od radnog staža i bivše pozicije. Svima su takođe plaćeni porezi i doprinosi.

Iz SDT-a su “Vijestima” nedavno odgovorili da, u predmetu koji su formirali, a tiče se životnog stila porodice Hrapović, “postupak izviđaja je u toku”.

”Više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa postupka. Svim korisnicima koji prenose ili preuzimaju objavljenu informaciju o predmetima u kojima su lica prijavljena, osumnjičena, okrivljena ili optužena za krivična djela, Specijalno državno tužilaštvo ukazuje na pretpostavku nevinosti predviđenu Ustavom Crne Gore i Zakonikom o krivičnom postupku, koja podrazumijeva da se svako smatra nevinim dok se njegova krivica ne utvrdi pravosnažnom odlukom suda”, zaključuju iz SDT.

Izvor: portal Vijesti

Povezane vijesti

Hana Ljuca ĐAK generacije Beranske Gimnazije

Čestitke! Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenicu generacije za školsku 2023/24. godinu izabrana je Hana Ljuca. Ona je učenica IV-2 odjeljenja.