IMENOVAN KRVAVAC, RAZRIJEŠEN VUKASOVIĆ

Za novog izvršnog direktora Luke Kotor AD na sjednici Odbora direktora koja se održala danas je imenovan diplomirani pravnik Milko Krvavac iz Budve.

Sa pomenute dužnosti danas je smijenjen izvršni direktor Vlado Vukasović.

Podsjećamo, predsjednica Odbora direktora kompanije Luka Kotor AD Ljiljana Popović Moškov je ranije danas za medije kazala da je razlog za smjenu Vukasovića koji je na dužnost izvršnog direktora Luke Kotor AD izabran prije tri mjeseca, „činjenica da on od tada do danas nije potpisao ugovor o radu“.

Ona je navela: „Odbor direktora će zaključkom oko koga smo se već usaglasili, nakon usvajanja odluke o njegovom razrješenju, Vukasovića obavezati da dok bude u tehničkom mandatu do deponovanja potpisa novog odgovornog lica u Centralnom registru Privrednog suda, Odboru dostavi sva svoja saznanja i dokaze za sve tvrdnje koje je izrekao o navodnim nezakonitostima u radu aktuelnog ili prethodnog menadžmenta kompanije, odnosno štetama nanesenim kompaniji i njenim akcionarima. Na to ga, uostalom, obavezuje i zakon jer je svako lice koje je u saznanju da je izvšeno neko krivično djelo, dužno da to prijavi.“

Foto: masa_mar_

Povezane vijesti