IZBORI U MOJKOVCU, PETNJICI I CETINJU 5. DECEMBRA

Lokalni izbori raspisani su u Mojkovcu, Petnjici i Cetinju za 5. decembar ove godine.

„Raspisujem izbore za odbornike u: Skupštini opštine Mojkovac, Skupštini opštine Petnjica i Skupštini Prijestonice Cetinje. Izbori će se održati 5. decembra 2021. godine“, navodi se u odluci predsjednika.

U saopštenju se dodaje da ova odluka stupa na snagu danom donošenja, te da će biti objavljena u „Službenom listu Crne Gore“ i u „Službenom listu Crne Gore – opštinski propisi’“.

Kako smo ranije saopštili iz Socijalističke narodne partije CG su predlagali spajanje nekoliko izbornih ciklusa i njihovo održavanje u maju naredne godine, kako bi se izbjeglo držanje našeg društva u stalnoj napetosti i vanrednom političkom stanju, koje nimalo ne pogoduje ionako već pregrijanoj društvenoj atmosferi.

Evropska komisija je u poslednjih nekoliko izvještaja za Crnu Goru ukazivala na problem prečestog održavanja lokalnih izbora koji se ne mogu pratiti na valjan način i ostavljaju veliki prostor za nepravilnosti koje se ne mogu kontrolisati.

Piše: Budim Info

Povezane vijesti

Lekić izlazi na crtu Đukanoviću?

Partiјe pobјednice na izborima 20. avgusta 2020. godine očigledno smatraјu da sadašnji predsјednik Crne Gore Milo Đukanović predstavlja naјveću smetnju konstituisanju njihove vlasti Dio parlamentarne