IZBORI U MOJKOVCU, PETNJICI I CETINJU 5. DECEMBRA

Lokalni izbori raspisani su u Mojkovcu, Petnjici i Cetinju za 5. decembar ove godine.

„Raspisujem izbore za odbornike u: Skupštini opštine Mojkovac, Skupštini opštine Petnjica i Skupštini Prijestonice Cetinje. Izbori će se održati 5. decembra 2021. godine“, navodi se u odluci predsjednika.

U saopštenju se dodaje da ova odluka stupa na snagu danom donošenja, te da će biti objavljena u „Službenom listu Crne Gore“ i u „Službenom listu Crne Gore – opštinski propisi’“.

Kako smo ranije saopštili iz Socijalističke narodne partije CG su predlagali spajanje nekoliko izbornih ciklusa i njihovo održavanje u maju naredne godine, kako bi se izbjeglo držanje našeg društva u stalnoj napetosti i vanrednom političkom stanju, koje nimalo ne pogoduje ionako već pregrijanoj društvenoj atmosferi.

Evropska komisija je u poslednjih nekoliko izvještaja za Crnu Goru ukazivala na problem prečestog održavanja lokalnih izbora koji se ne mogu pratiti na valjan način i ostavljaju veliki prostor za nepravilnosti koje se ne mogu kontrolisati.

Piše: Budim Info

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne