Izglasavanjem inicijative o Đukanoviću ostvarena još jedna istorijska pobjeda

Skupština Crne Gore je glasovima vladajuće većine usvojila Predlog SNP CG za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povrijedio Ustav prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 5. septembra.

Iz SNP su se oglasili povodom toga, rekavši da je nakon 24 godine postojanja i bespoštedne borbe protiv DPS režima, došao dan kada su se sve muke, patnje i nedaće članova i simpatizera SNP-a isplatile.
„Konačno je usvojena inicijativa kojom se od Ustavnog suda Crne Gore traži da preispita ulogu Đukanovića u septembarskim događajima i odluči da li je povrijedio Ustav tom prilikom. U slučaju da Ustavni sud donese odluku da je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav, stvaraju se pretpostavke da poslanička većina izglasa njegovo razrješenje“ kazali su iz SNPa.

Ističi da ne treba posebno opisivati šta bi to značilo za sve one ljude koji su se decenijama borili protiv Đukanovićevog režima i nakaradnog sistema vrijednosti.- „Ne treba objašnjavati šta bi to značilo za sve one koji su se borili protiv pljačke, korupcije, organizovanog kriminala, mafije, šverca duvana i raznih telekoma, limenki, snimaka i koverti. To bi bio novi 30. avgust u srcima svih iskrenih boraca protiv bivšeg režima, a posebno u srcima časnih i nepokolebljivih SNPovaca.“

Očekuju da će ovog puta Ustavni sud postupiti u skladu s najvišim pravnim aktom i da će se pozitivno odrediti prema njihovoj inicijativi.
„To će biti odlučujući korak ka stvaranju istinski slobodne, demokratske i razvijene države, koja će biti dostojna članica evropske porodice naroda. Crna Gora bez Mila Đukanovića konačno će dobiti priliku da prodiše punim plućima i da ostvari sve svoje potencijale, na radost i zadovoljstvo svakog građanina“ zaklkučili su iz SNPa.

Povezane vijesti