Jakov Milatović: Razočaran sam određenim odlukama sadašnje Vlade

„Pogrešna odluka da Čamgoz ne bude izručen, poslali smo loše poruke“

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović danas je kritikovao odluku da turski državljanin Binali Čamgoz ne bude izručen turskim vlastima, prenosi TVCG.

Milatović je istakao da je pomalo bio razočaran određenim odlukama sadašnje vlade.

„Posebno u odnosu na neizručenje ovog turskog kriminalca. Mislim da smo time poslali dvije loše poruke: prva je da je Crna Gora bezbjedna destinacija za kriminalce, a druga da ne vjerujemo zemlji za koju govorimo da nam je strateški partner, a to je Repubilka Turska. I mislim da su to bile pogrešne odluke“, navodi Milatović.

Turski državljanin Binali Čamgoz, kojeg je Crna Gora odbila da izruči Turskoj po međunarodnoj potjernici, saslušan je nedavno u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici povodom optužbi za korišćenje falisifikovanih dokumenata 2022.godine.

On je negirao krivicu.

Nakon odluke Crne Gore da ga ne izruči Turskoj 22. januara, u Crnoj Gori je Čamgoz osumnjičen za niz krivičnih djela.

Turska ga potražuje zbog sumnje u stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj ubistva.

Crna Gora je odbila da ga izruči zbog zdravstvenog stanja ali i etničkog porijekla zbog kojeg bi, kako sumnjaju, mogao biti dodatno ugrožen, o čemu je nedavno govorio i ministar pravde Andrej Milović.

Čamgoz je zatražio politički azil. Turskog državljanina crnogorska policija prvi put je uhapsila po potjernici Interpola jula 2022. godine.

Prilikom hapšenja, kod sebe je imao falsifikovani pasoš na ime Mehmet Ali Bajhan. Kako su saopštili iz crnogorske policije, koristeći falsifikovani pasoš u Budvi je Čamgoz osnovao kompaniju „Lion & D“, čija je djelatnost izgradnja nekretnina

Povezane vijesti

Vlada smijenila Brđanina

Premijer rekao da će zadužiti ministra unutrašnjih poslova da raspiše „javni poziv za v.d. direktora“ policije od 4. do 10. marta!? Vlada je večeras, na