JANKOVIĆ: MINISTARSTVO SPORTA PRIPADA SNP-U

Ministarstvo za sport i mlade ne može ući u podjelu resora u rekonstruisanoj Vladi, jer to mjesto već pripada Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP), kazao je portparol te partije Luka Janković.

On je, rekao da će o svakom drugom resoru voditi razgovore i davati predloge u cilju dobijanja najboljeg modela Vlade.

“Uprava za sport i mlade je po podjeli upravljanja resorima pripala SNP-u. Ukoliko se podvuče paralela, Uprava se izjednačava sa Ministarstvom za sport i mlade, za koje smatramo da mora bude sastavni dio proširene Vlade, oko koje se pregovara”, kazao je Janković.

Janković je ponovio da je odnos premijera Zdravka Krivokapića prema SNP-u nekorektan i neozbiljan.

“Svaki naredni dogovor koji se tiče promjene i unapređenja uslovljen ispravljanjem prethodne nepravde i nepoštovanja dogovora isključivo na relaciji SNP-premijer”, kazao je Janković.

On je istakao da su više puta ponovili u javnim nastupima da je ekspriment ekspretske vlade nesupješan i da je zato i SNP jedan od inicijatora rekonstrukcije.

„Smatramo da, pored određenih ekspertskih kadrova koje je predložio Krivokapić koji su uspjeli da odgovore izazovu od prije skoro godinu, u Vladi se moraju naći i političari iz svih struktura vlasti parlamentarne većine“, naveo je Janković.

Janković je kazao da se u SNP-u u potpunosti ne slažu sa stavom Građanskog pokreta URA da Vlada izričito mora biti ekpertska i nestranačka.

„A i kadar GP URA, odnosno Abazović, ne potpada ni pod jednu od dvije navedene kategorije“, dodao je Janković.

Kako je kazao, na osnovu njihove argumentace u modelu Vlade kakav iz URA-e zastupaju ne bi mogao da sjedi ni Abazović.

On je ocijenio da je rekonstukcije Vlade potrebna u što kraćem periodu, kako bi to bio osnovni pokretač krupnih promjena i reformi u Crnoj Gori.

„Ukoliko uz nepoželjne i nepotrebne međupartijske nesuglasice i tenzije nastave i budu kočionik hitnih promjena, smatramo da krajnji rok treba da bude izglasavanje budžeta za 2022. godinu“, kazao je Janković.

Na pitanje na čemu bi trebala da se zasniva rekonstruisana Vlada, on je kazao da je to teško ocijeniti.

„Imajući u vidu da se SNP na političkoj sceni nalazi već 24 godina, i da smo predlagali nebrojeno platformi, na kojima bi trebala da počiva prva demokratska vlast, jako je teško ocijeniti to iz ovog momenta“, rekao je Janković.

Povezane vijesti

Od ponoći skuplji benzin i eurodizel

Eurosuper 95 i 98 poskupiće po četiri centa, eurodizel za cent Ministarstvo energetike i rudarstva objavilo je nove cijene goriva, po kojima će eurosuper 95

Poginuo radnik Rudnika uglja u Pljevljima

Radnik Rudnika uglja Pljevlja poginuo je danas na radnom mjestu, saznajemo nezvanično iz Uprave policije. Do smrti je došlo prilikom demontaže elemenata na dizalici. Iz

Danas je Sveti Simeon Mirotočivi

Narodni običaji kažu da bi na ovaj dan trebalo moliti se svetitelju za neustrašivost, zdravlje i snagu djece Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas