Joković čestitao Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave: Srpska trobojka je bila i ostala simbol nesalomivosti srpskog naroda

„Ovaj praznik simbolizuje iskonske vrijednosti srpskog naroda, koji se u najtežim trenucima složno i junački borio za slobodu pod zastavom trobojkom“

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore, Vladimir Jokovic, uputio je čestitku povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

”Predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, kao i svim Srbima širom svijeta, od srca čestitam današnji praznik, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Ovaj praznik simbolizuje iskonske vrijednosti srpskog naroda, koji se u najtežim trenucima složno i junački borio za slobodu pod zastavom trobojkom.

Kako je kazao, srpska trobojka je bila i ostala simbol nesalomivosti srpskog naroda, koju su kao amanet preci ostavili svojim potomcima, da nikad ne zaborave ko su i šta su, i da znaju da sloboda srpskog naroda nema cijenu.

„U to ime, još jednom čestitam ovaj veliki praznik sa željom da svi Srbi zajednički nastave da njeguju tradicionalne vrijednosti, bez obzira gdje žive“ stoji u čestitki.

Povezane vijesti