Joković: Izgraditi sistem da niko iz vlasti ne može ponižavati zdrav razum građana i nekažnjeno raditi šta hoće

„Pozivamo i sada SDT da pokaže neselektivnost pravde pred građanima“, kazao je lider SNP-a

Predsjednik Socijalističke narodne partije, nosilac liste „SNP- Demos – Za tebe“ Vladimir Joković, kazao je da je neophodno izgraditi sistem u kome nijedan funkcioner vlasti ne može da „ponižava zdrav razum građana“ i „nekažnjeno radi šta hoće“.

Joković je, kako je saopšteno iz SNP-a, povodom navoda južnokorejskog državljanina Do Kvona, da je bio u kontaktu sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem, istakao da je pobjeda na izborima 2020. trebalo da predstavlja početak uspostavljanja „novog sistema vrijednosti“, u kome bi se korupcija i politički skandali „sveli na minimum“.

„Naša partija je u nekoliko navrata preko svojih javnih funkcionera javno i jasno, ne iz političkih ili ličnih razloga, već zbog moralne odgovornosti prema građanima i pravnoj državi ukazivala na potrebu da SDT treba da reaguje na vrlo jasne optužbe i sumnje u koruptivne radnje i štetu koju je mogao nanijeti bilo koji ministar svake dosadašnje Vlade“, naveo je Joković.

Prema njegovim riječima, „decenijska borba“ SNP-a protiv bivšeg režima ogledala se u tome da se izgradi sistem u kome nijedan funkcioner vlasti ne može da „ponižava zdrav razum građana Crne Gore i da nekažnjeno radi šta hoće“, pod izgovorom da se radi o interesu građana.

„Pozivamo i sada SDT da pokaže neselektivnost pravde pred građanima. U vrijeme kada se političke stranke suočavaju s kritikama zbog sumnjivih aktivnosti, lista SNP – Demos se jasno distancira od takvih praksi“, zaključio je predsjednik SNP-a.

Povezane vijesti

Danas sjednica Vlade

Vlada Crne Gore danas će održati 67. sjednicu po redu. Početak sjednice zakazan je za 11 časova Sjednicu možete pratiti uživo na našem portalu